Alte ambuteiaje? Noi benzi pentru transportul public vor apărea în Chişinău, în regim de testare

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ambuteiajele care se formează în prezent nu sunt de ajuns? Pe străzile Chișinăului vor apărea, în regim de testare, noi benzi de circulație dedicate deplasării transportului public.

Despre acest lucru a anunțat primarul Ion Ceban, care mai spune că prin aceste acțiuni municipalitatea încearcă să ofere condiții rapide de deplasare cu troleibuzele și autobuzele.

În prezent, trei echipe de proiectanți lucrează la definitivarea schițelor de proiect pentru aplicarea benzilor dedicate deplasării transportului public pe alte trei coridoare, selectate ca fiind prioritare, care vor face legătură între mai multe sectoare ale Capitalei:

  • str. Calea Ieșilor – bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt – bd. Dacia;
  • str. Alba Iulia – str. Ion Creangă, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – bd. Dacia;
  • bd. Mircea cel Bătrân – str. Bogdan Voievod – bd. Renașterii Naționale, bd. Grigore Vieru – str. Alexei Mateevici și retur până la bd. Renașterii Naționale.

Marcajul reprezintă două benzi longitudinale galbene (1.4), linia îngustă continuă în zigzag, având inscripția „BUS” (1.17.1), inscripția „BUS” (1.23) și simbolul „bicicletă” (6.6), care va permite şi circulația cicliștilor pe banda dedicată.

Amintim că până în acest moment, benzi de circulaţie dedicate pentru transportul public au fost trasate pe bd. Gr. Vieru – str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni şi str. A. Puşkin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata