(video) Noul Mercedes-Benz C-Class vine cu aerodinamică similară lui Audi e-tron GT şi roţi directoare spate

Din ultimele informaţii care circulau în spaţiul online, noua generaţie Mercedes-Benz C-Class ar fi urmat să debuteze până la sfârşit de 2020, însă se pare că producătorul a decis să amâne premiera cu doar câteva săptămâni. Aceasta va avea loc în ziua de 23 februarie 2021!

Colegi jurnalişti din Marea Britanie, Germania şi alte ţări din occident au avut ocazia să conducă de curând modelul în caroserie W206 (exemplare preserie) şi iată mai jos o listă cu detalii interesante şi oficiale, făcute publice mai devreme de termen.

https://www.youtube.com/watch?v=bdoTvFwHctM
https://www.youtube.com/watch?v=hP72TySypBg

Caracteristici cheie:

  • Primul model C-Class programat pentru debut va fi sedanul. Va urma un break, un coupe şi o decapotabilă, plus versiuni AMG cu motoare hibride cu doar patru cilindri!
  • Designul exterior va fi familiar cu cel aplicat deja pe modelele E-Class și S-Class de ultimă generaţie. Farurile Digital LED au devenit mai înguste şi sunt mai ridicate, iar stopurile au secţiuni şi pe capacul portbagajului (soluţie care era anterior pe maşini coupe, decapotabile şi break, nu şi pe sedan).
  • Noul C-Class şi-a păstrat aspectul clasic și silueta distinctivă cu o cabină împinsă cât mai în spate posibil. Maşina va fi mai lungă cu 65 de mm pentru a se diferenţia de un A-Class Sedan (10 mm s-au adăugat pentru consola frontală, 25 mm pentru cea posterioară şi alţi 30 mm pentru ampatament, care îi constituie 2.870 mm). În lungime are 4.750 mm.
  • Coeficientul aerodinamic îi este de 0.24 Cd. Coincidență sau nu, dar cifra este similară cu cea a noului Audi e-tron GT!
  • În habitaclu se va face un pas major peste conceptul de bord. Mai exact, nu se vor mai găsi două monitoare sub un cozoroc şi o sticlă unică, ci se va merge pe soluţia introdusă pe noul S-Class: un panou de instrumente digital şi un ecran tactil înclinat pe consola centrală. Nou este şi volanul.
  • Tot la capitol interior se anunţă mai mult spaţiu pentru picioare şi pentru capul pasagerilor: +25 şi +13 mm respectiv. Se datorează ecartamentului mărit cu 10 mm.
  • Din punct de vedere tehnic, noul C-Class foloseşte platforma modulară MRA pe care stă şi noul S-Class, însă cota de aluminiu utilizat este mai mică (cea de oţel fiind respectiv mai mare).
  • În premieră pentru C-Class şi poate pentru segment (din ce cunoaştem nimeni nu mai oferă la moment) este introdus sistemul de roţi directoare spate. Cel mai probabil va fi o opţiune ca şi în cazul lui S-Class, iar spre deosebire de acesta, pe C-Class roţile vor putea întoarce cu până la 2.5 grade doar (pentru o reducere a razei de întoarcere cu 60 de cm).
  • Încă o opţiune va fi o suspensie pneumatică, însă doar pentru unele versiuni de top. Standard va fi într-o configuraţie cu braţe duble pe faţă şi tip multi-link pe spate, cu arcuri obişnuite.
  • La alegere vor fi modele cu tracţiune spate sau integrală 4MATIC (standard AWD-ul este pe modelele C 300 şi C 300 d).
  • Sub capotă vor exista doar motoare mild hybrid cu patru cilindri şi sistem EQ Boost care cuprinde un demaror-generator de 48V. C 180 va dispune de 170 CP, C 200 – 204 CP, C 220 d – 200 CP, iar C 300 d – 265 CP.
  • Modelul C 300 4MATIC (cel din imagini) va dispune de un benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, care va pune la dispoziţie 259 CP/400 Nm, alături de alţi 22 CP/250 Nm injectaţi de EQ Boost pentru o scurtă perioadă de timp. Suplimentar există şi un mod overboost care oferă alţi 27 CP pentru 30 de secunde de acceleraţie intensă. Cutia de viteze din tandem este una automată în nouă trepte.
  • Vor exista la alegere şi motorizări plug-in hybrid cu motor pe benzină sau diesel la bază – C 300 e şi C 300 de (probabil sunt aceleaşi unităţi de propulsie lansate pe modelul E-Class prefacelit). Acestea vor avea baterii noi cu o capacitate sporită până la 25.4 kWh şi astfel vor putea parcurge până la 100 de km doar pe electricitate!

Încă actualul C-Class s-a vândut de la apariţia sa în 2014 şi până în prezent în peste 2.5 milioane de exemplare.

GALERIE FOTO:
(sursă: Autocar, Autoexpress)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/