in , ,

(video) De ce nu a nins puternic în ultimele ore în Moldova după cum a fost prognozat? Explicaţia unui specialist ASD

Interesant s-a jucat în aceste zile vremea cu aşteptările multor moldoveni: ţara nu a fost acoperită cu zăpadă din abundenţă! Dacă ieri a început uşor în nordul ţării, unde s-a depus un strat de circa 5 cm, mai recent, cea mai dificilă situaţie a fost înregistrată în raioanele de sud ale ţării, de la hotarul cu Ucraina – Taraclia şi Vulcăneşti.

Dar de ce nu a nins puternic în ultimele ore în Moldova după cum a fost prognozat?

FOTO: antena3.ro

Ion Drucec, directorul adjunct al Administraţiei de Stat a Drumurilor, a dat de înţeles în cadrul unei emisiuni televizate că pur şi simplu am avut noroc, deşi trebuia înfruntăm nişte condiţii meteo complicate.

“Vizualizând hărţile şi radarele meteo, am depistat că nucleul ciclonului se afla chiar deasupra ţării noastre, însă ulterior, din cauza vântului puternic, acesta nu a reuşit să se manifeste, fiind dus o parte în sudul Ucrainei, aproximativ în regiunea Odesa, unde se înregistrează precipitaţii abundente, iar o altă parte în sud-estul României. Dacă nu ar fi fost acest vânt puternic, toate precipitaţiile masive urmau să cadă în sudul Republicii Moldova”.

Iată care este starea lucrurilor în ţările vecine:

Vezi AICI o galerie foto cu zăpada din Bucureşti

Jurnalul orei 10

Președintele Iohannis invită astăzi partidele și formațiunile politice la consultări pentru un nou premier – http://bit.ly/2tuAtaW

Cod portocaliu de ninsori în 18 judeţe: Autostrada Soarelui este închisă complet, 29 de drumuri blocate, trenuri anulate, școli închise – http://bit.ly/31sM6f4

Transportul în comun, blocat în mai multe zone din București la prima ninsoare. Unde sunt cele mai mari probleme – http://bit.ly/2S0TOKs

Un avion s-a rupt în trei, după ce a ieşit de pe pistă la aterizarea pe aeroportul din Istanbul: 3 morți, 179 de răniți – http://bit.ly/383RtDZ

Posted by Digi24 on Wednesday, February 5, 2020

Meteorologii din România au mai emis astăzi o nouă avertizare Cod Galben de intensificări ale vântului şi zăpadă spulberată, valabilă în perioada: 6 februarie, ora 18:00 – 08 februarie, ora 02:00.

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în estul și sud-estul țării, cu viteze, în general, de 45-55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, dar pe arii mai restrânse. Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru și est, iar în cursul zilei de vineri (7 februarie) și în regiunile sudice. Până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopților.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(foto/video) Codul Portocaliu de ninsori a expirat! Cum se circulă acum pe drumuri şi ce s-a întâmplat în ultimele ore

Atenţie, şoferi! COD ROŞU de ninsori și viscol puternic

Iti place articolul?