(video) Sudul ţării este totuşi sub zăpadă şi viscol! Şoferii trebuie să circule cu prudenţă

Dacă zona de nord-centru a ţării se bucură de un soare generos şi doar pe acoluri sunt nişte straturi subţiri de nea, aflaţi că localnicii din sudul ţării se confruntă cu urmările unei ninsori adevărate.

Iată cele mai proaspete imagini de pe un traseu din sudul Republicii Moldova. Acestea ne arată drumuri care sunt necesare de curăţit din nou, viscol din cauza rafalelor puternice de vânt şi o vizibilitate redusă.

Posted by Valik Dolapci on Thursday, February 6, 2020

Iată cum se circulă pe un alt drum din raionul Cahul. Vântul puternic aduce zăpada de pe câmpuri din nou pe carosabilul curăţit.

Autor video: facebook.com/gellu.ghidiu

Apropo, în dimineața zilei de astăzi, 6 februarie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au mai fost solicitați pentru a efectua lucrări de tractare în sudul țării în apropierea localității Alexandru Ioan Cuza din raionul Cahul. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 8:30.

Potrivit datelor înregistrate de IGSU, mai multe autovehicule au fost blocate în zăpadă, sub podul amplasat pe traseul L 703, Vulcănești-Etulia. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a stabilit că un microbuz de rută, care transporta 15 pasageri, dar și 7 autoturisme în care se aflau circa 13 persoane, au rămas blocate pe drum. Salvatorii au reușit tractarea autovehiculelor blocate, iar în urma situației înregistrate, nimeni nu a avut de suferit.

Conducătorii auto sunt atenționați repetat să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri pentru orice eventualitate. Totodată, este indicat ca bateria telefonului mobil să fie încărcată, iar în situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112.

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md. De asemenea, în perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. “Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele: 022-74-89-61, 022-22-55-30, 060477177.

Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-video-codul-portocaliu-de-ninsori-a-expirat-cum-se-circula-acum-pe-drumuri-si-ce-s-a-intamplat-in-ultimele-ore/

https://autoblog.md/video-nordul-tarii-este-deja-acoperit-de-ninsoare-iata-care-este-situatia-pe-drumuri/

https://autoblog.md/atentie-cod-rosu-de-ninsori-si-viscol-puternic/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/