(foto) Noul BMW iX a devenit maşină de poliţie în Elveţia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cu primul BMW iX din lume, care a fost transformat special pentru uzul poliției, BMW Elveţia furnizează poliției un vehicul care combină o potrivire ridicată pentru utilizarea de zi cu zi, caracteristici de conducere agilă și mobilitate fără emisii la nivel local.

Cu o autonomie de până la 630 km, o sarcină utilă de până la 645 kg și o putere de 523 CP, BMW iX xDrive50 este potrivit atât pentru patrule prelungite, cât și pentru operațiuni neprevăzute, critice din punct de vedere a timpului.

BMW-ul electric dispune de un plus opțional special conceput pentru serviciul de poliție. Pe lângă livreaua aplicată pe caroserie prin autocolante, nou şi aerodinamic este girofarul de pe acoperiș. Corpul cu semnale luminoase mai dispune de o matrice prin intermediul căreia pot fi afişate mesaje precum: STOP, POLIȚIE; ACCIDENT; VĂ RUGĂM SĂ URMAȚI; etc. 

Alte LED-uri cu lumini intermitente prezente sunt: două albastre frontale, două galbene în hayon, flash-uri în bara de protecție care avertizează de traficul perpendicular și altele în corpurile oglinzilor retrovizoare laterale.

În cabină a fost adăugat un monitor suplimentar pentru sistemul de camere, sistemul de control radio al poliției Polycom, un sistem de comunicare hands-free, un calculator de înregistrare a datelor privind accidentele rutiere și un panou de control pentru semnalele speciale.

Cu 523 CP și 630 Nm, această versiune de iX accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.6 secunde. Bateria de înaltă tensiune, care este amplasată adânc în partea inferioară a caroseriei, coboară centrul de greutate al vehiculului și, împreună cu distribuția echilibrată a sarcinii pe osii, promovează un comportament agil la conducere în cazul utilizării girofarului.

Tracțiunea integrală electrică asigură, de asemenea, că tot cuplul este transferat roților din față și din spate într-o manieră dozată ideal în orice situație de condus. Controlul inteligent permite transmisia complet variabilă a puterii în orice moment, de la tracțiunea spate foarte eficientă la tracțiunea integrală controlată pentru tracțiune maximă. Aceasta înseamnă că serviciile de urgență se pot baza pe progrese fiabile chiar și în condiții meteorologice și rutiere nefavorabile din regiunile muntoase.

Am testat şi noi modelul:

Cmentariile sunt închise