(video) Ford anunţă că pregăteşte două Mustang pentru circuite şi alte patru de curse, inclusiv pentru Le Mans

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Şi un ultim anunţ legat de noul Ford Mustang, făcut în cadrul premierei sale. Ford Mustang s-a născut pentru a concura. Introducerea noului Mustang Dark Horse face parte dintr-o lansare mai amplă a șase noi maşini de curse care vor concura la nivel global într-o varietate de serii, inclusiv GT3, GT4, NASCAR și NHRA Factory X!

Iar pentru că va exista într-un format GT3, acest lucru îi va oferi accesul pentru participare inclusiv în Le Mans din 2024, ceea ce Ford a confirmat că o va face!

Două modele Mustang Dark Horse, dedicate exclusiv circuitelor, propulsate de motoare V8 de 5.0 litri, vor fi disponibile numai pentru curse și pentru utilizarea pe piste. Mustang Dark Horse S este proiectat pentru pasionații de weekend track day, în timp ce Mustang Dark Horse R a fost dezvoltat pentru curse.

Mustang Dark Horse S este construit unic pentru sporturile cu motor, ca o versiune simplificată a modelului stradal. Toate piesele neesențiale și cele ornamentale au fost îndepărtate. În interior va avea o cușcă de siguranță completă certificată FIA, plase de siguranță, un scaun de curse cu centuri de siguranță și un volan de curse demontabil rapid. Alte elemente de siguranță includ deconectarea sistemului electric și un sistem de stingere a incendiilor.

Comenzile șoferului se vor regăsi într-un panou central, care găzduiește comutatoare și butoane pentru faruri, semnalizatoare laterale, ștergătoarele de parbriz, reglajele oglinzilor și lumina de ploaie. De asemenea, pentru Dark Horse S este inclus un limitator de viteză în pit lane și un sistem de afișare a datelor și achizițiilor. Un singur scaun pentru pasager este opțional, permițând șoferilor să-și împărtășească experiența și să primească feedback de la instructori.

Exteriorul lui Mustang Dark Horse S dispune de știfturi pentru capotă, cârlige de remorcare față și spate, o aripă spate reglabilă pentru un plus de forță aerodinamică și un sistem complet de evacuare fără nicio soluţie de limitare a emisiilor sau sunetului. Mustang Dark Horse S va fi vopsit din fabrică și gata pentru a fi aplicate livrele.

În timp ce jantele îi vor fi similare cu cele ale modelului stradal, sistemul de frânare modificat va oferi și mai multă robustețe pentru a răspunde cerințelor. Iar amortizoare reglabile Multimatic DSSV vor putea modifica garda la sol şi unghiul vertical al roţilor.

De cealaltă parte, noul Mustang Dark Horse R crește intensitatea concentrată pe pistă, prezentând tot conținutul lui Mustang Dark Horse S, precum și o serializare specială care îl aprobă pentru curse. Acesta va veni standard cu o sudare strategică a a mai multor părţi componente, o celulă de combustie pentru o autonomie crescută și roți de la Ford Performance Parts.

Dincolo de Mustang Dark Horse S și Dark Horse R, marca va continua să concureze la nivel global într-o varietate de serii de curse, iar entuziaștii le vor vedea pe parcursul anului viitor.

Ford revine la cursele GT3 susținute din fabrică cu o mașină de curse Mustang GT3 IMSA complet nouă, care va fi disponibilă și pentru clienți, începând cu maratonul de 24 de ore de la Daytona din 2024. Creat de Ford Performance și Multimatic, noul Ford Mustang GT3, propulsat de un motor V8 de 5.4 litri bazat pe unitatea natural aspirată Coyote, va oferi întregul potențial de curse de anduranță al unui Ford Mustang pentru clienții din întreaga lume.

Amintim că Ford a dus GT 40 la cursa de 24 de ore de la Le Mans începând cu 1964 și a triumfat în 1966, măturând podiumul cu un 1-2-3. Apoi, 50 de ani mai târziu, Ford a făcut-o din nou – câștigând maratonul în clasa LMGTE Pro cu echipa Ford Chip Ganassi Racing, iar un alt Ford GT al echipei a finisat pe locul trei. Apropo, Mustang a mai concurat în Le Mans în anii 1967 și 1997.

„Mustang will go back to Le Mans. Once again, we will Go Like Hell.”

Bill Ford

Mai devreme, un nou Mustang GT4 va fi disponibil pentru clienți din sezonul 2023 și va fi disponibil pentru clasele globale GT4 în IMSA, SRO și FIA GT.

O nouă versiune a lui Mustang va debuta sezonul viitor şi în seria Australian Supercars, iar în anii următori modelele nou proiectate vor debuta în seria NASCAR Cup și în cursele NHRA Factory X!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/