(video) Premieră mondială: Noua, a şaptea generaţie Ford Mustang

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În această (pentru noi) noapte, în SUA, Ford a organizat cu mare fast premiera mondială a noii generaţii a modelului sport Mustang, în ajunul deschiderii Salonului Auto de la Detroit. Este a şaptea la număr şi vine la practic 60 de ani distanţă de la apariția primului model în 1964.

Noul Mustang va duce la un cu totul alt nivel cel mai bine vândut coupe sport din lume între anii 2014-2021 (anul trecut a vândut 70.000, 76% în SUA), acum cu un cockpit digital complet reproiectat, un nou motor V8 performant și un design mai modern pentru a crea cel mai plăcut de condus Mustang din toate timpurile.

În total, până în prezent, au fost vândute peste 10 milioane de Mustang-uri în toată lumea.

Caracteristici cheie:

  • Va exista în continuare în format coupe şi convertible, doar cu tracţiune spate şi doar cu motor cu ardere internă, fără niciun fel de hybrid sau agregate electrice adăugătoare!
  • În general, avem parte de o modernizare profundă a modelului anterior, deoarece platforma cu suspensie faţă McPherson şi independentă pe spate, cadrul caroseriei și chiar majoritatea agregatelor sunt aceleași.
  • Ampatamentul a devenit mai scurt cu 2 mm (2.718 mm), iar lungimea totală a crescut cu 23 mm (până la 4.811 mm). Consola posterioară scurtată a afectat uşor volumul portbagajului: 377 de litri în loc de 382 cât avea anterior. Dezvoltatorii au spus că au făcut „șoldurile” arcadelor roților din spate mai voluminoase, dar acest lucru nu a afectat lățimea totală: în continuare 1.915 mm.
  • A șaptea generație adaugă un aspect modern unui design inspirat de elementele clasice Mustang și își propune să atragă cea mai largă arie de clienți de până acum, deşi a pierdut forma rotundă a farurilor sau a elementelor din ele.
    • Designul frontal este direct inspirat de originalul din 1960, cu o margine joasă a capotei și noi faruri dreptunghiulare Tri-Bar cu tehnologie LED care creează o imagine puternică și tehnologizată.
    • Linia accentuată de coupe, poziția similară unui sprinter pregătit să plece în cursă și consola spate scurtă sunt, de asemenea, tipice primei generații, în timp ce ecartamentul mare și roțile de mari dimensiuni transmit puterea tipică a unui Mustang.
    • În spate, un spoiler generos dimensionat (pe modelul GT) este alăturat blocurilor optice cu cele trei elemente verticale distincte, în timp ce în partea de jos, Mustang propune un difuzor reproiectat pentru un echilibru aerodinamic optim.
  • Pentru prima dată, fiecare versiune din noua linie Mustang are propria sa parte frontală, permițând clienților să aleagă aspectul care se potrivește cel mai bine propriilor personalități.
    • De exemplu, modelul GT, inima mărcii Mustang, integrează o grilă față de mari dimensiuni pentru a permite un flux de aer crescut, reflectând creșterea puterii și a performanței.
    • Aerodinamica mașinii este optimizată prin adăugarea de noi prize de aer pe capotă și pe splitter-ul frontal care a fost reproiectat.
  • Versiunea cabrio a lui Mustang duce mai departe moștenirea de a oferi senzația de libertate maximă la volan. O activare simplă, cu o singură atingere, deschide și închide acoperișul textil. Designul compact al plafonului și suspensia spate independentă contribuie la posibilitatea de a avea un spațiu generos pentru portbagaj, care poate găzdui până la doi saci de golf.
  • Noul Mustang se lansează cu 12 opțiuni de culoare pentru caroserie, inclusiv trei nuanțe noi – atrăgătoarele Blue Ember, Vapor Blue și Yellow Splash. Clienții pot alege, de asemenea, dintre trei opțiuni de culoare pentru etrierele de frână Brembo, prezentând sigla Mustang. Dimensiunile jantelor variază între 17 şi 20 de inchi.
  • În afara vehiculului, luminile animate de bun venit întâmpină șoferii pe măsură ce se apropie și, la intrare, ecranele prind viață. Iar pentru cei care se bucură de sunetul unui motor care rulează în ralanti, Mustang introduce Remote Rev, oferind posibilitatea de a tura motorul mașinii de la distanță folosind telecomanda!
  • Nou pentru gama anului 2024 este Mustang Design Series, care oferă opțiuni de personalizare suplimentare direct din fabrică. Pachetul de aspect Bronze Design Series adaugă jante din aliaj în Sinister Bronze cu insigne bronz și este disponibil atât pe modelele EcoBoost, cât și pe modelele GT, cu sau fără pachetul opțional de performanță. 
  • În spatele designului exterior emblematic pentru Mustang se află cel mai avansat interior din punct de vedere tehnologic al oricărui Mustang de până acum, combinând tot ce este mai bun din trecut, prezent și viitor. Multe comenzi fizice au devenit virtuale.
    • În spatele noului volan, mai gros, bombat în partea de jos, se află un instrumentar de bord digital, de 12.4 inchi, care poate fi setat pentru a afișa diferite teme personalizabile, în funcție de modul de rulare ales.
    • Acest instrumentar de bord digital “curge” perfect către zona centrală, unde se va găsi sistemul multimedia SYNC 4 pe un monitor de 13.2 inchi, plasat în spatele aceluiași panou de sticlă integrat, înclinat către șofer. Poziționarea ergonomică a acestor ecrane oferă informații vizuale clare și comenzi ușor de accesat, care creează împreună o experiență digitală captivantă.
    • Ecranele digitale sunt complet personalizabile, tema principală fiind similară celei folosite pentru SUV-ul Mustang Mach-E, dar pot fi configurate în întregime de utilizator. 
    • Ecranul sistemului multimedia și lumina ambientală interioară pot fi configurate în tonurile alese de client, în timp ce instrumentarul de bord se adaptează la modul de conducere selectat. Atunci când alegeți un anumit mod de conducere, pe ecranul central este afișată o proiecție cu setările mașinii, realizată cu ajutorul Unreal Engine 3D, un motor grafic de jocuri pe computer care produce randări în timp real. Prin interacțiunea cu ecranul tactil, setările vehiculului pot fi ajustate, glisând pe animație pentru a roti virtual mașina.
  • Noua generație Mustang primește un interior complet nou, special dezvoltat, care pune șoferul în prim plan mai mult ca niciodată.
    • Mustang are un interior standard din pânză, cu scaune acoperite cu material textil, cu inserții opționale de vinil Micro Suede și centuri de siguranță negre, în timp ce modelele în echipare Premium beneficiază de “îmbrăcăminte” mai bună și cusături decorative pe panoul de bord și pe ornamentele ușii. 
    • Modelele EcoBoost au tapițerie din piele sintetică ActiveX de la Ford, cu mai multe opțiuni de culoare.
    • Mustang GT are scaune îmbrăcate în piele și materiale moi la atingere pe consola centrală și pe fețele de uși, iar volanul este integral îmbrăcat în piele.
    • Versiunile de echipare superioară beneficiază de cusături speciale pe volan și de un model unic de perforare a tapițeriei pe consola centrală, dar și de o bandă asimetric colorată pe centurile de siguranță.
    • Consola centrală încorporează, de asemenea, un suport pentru încărcarea wireless a telefonului mobil, spațiul suplimentar disponibil fiind câștigat grație mutării câtorva comenzi pe ecranul tactil. Între timp, noi porturi USB sunt instalate deasupra cabinei, amplasate convenabil pentru camerele de bord și alte dispozitive.
    • Cea mai nouă versiune a sistemului SYNC 4 de la Ford este pe deplin compatibilă cu Apple CarPlay și Android Auto și se integrează perfect cu aplicația FordPass. La fel ca SUV-ul Mustang Mach-E complet electric, noul Mustang dispune de capacitatea de actualizare over-the-air Ford Power-Up.
    • Cea mai nouă versiune a sistemului audio B&O oferă un sunet clar prin 12 difuzoare și un subwoofer, inclusiv utilizarea tehnologiei Ford Electronic Sound Enhancement pentru a amplifica sunetele motorului direct la interior.
  • Noile variante coupe și cabrio duc performanțele noului Mustang pe noi culmi, mulțumită noilor componente mecanice, pachetului de software avansat și setărilor speciale, la care se adaugă un nou motor V8 natural aspirat de 5.0 litri, Coyote Gen IV, care oferă un răspuns îmbunătățit și performanțe ridicate.
    • Noul Mustang GT dispune de un nou sistem de inducție a aerului şi un dual-throttle body design, cu o admisie dublă care reduce la minimum pierderile și permite ca debite de aer mai mari să ajungă la motor.
  • Performanța este optimizată și personalizabilă de cele șase moduri de conducere interactive, în funcție de condițiile de condus: Normal, Sport, Slippery, Drag, Track și o setare personalizabilă cu mai multe profiluri disponibile (şase), adaptate preferințelor individuale ale șoferului. Prin ele se poate regla rapid efortul de direcție, răspunsul motorului și setările transmisiei și controlului electronic al stabilității.
  • Reacția rapidă la schimbarea de direcție a fost și mai mult îmbunătățită prin simplificarea sistemului de direcție, în timp ce un raport de direcție mai mic a îmbunătățit dinamica în viraje pentru noul model.
  • Sistemul Rev-matching (standard pe GT cu o cutie manuală), care menține turația motorului ridicată atunci când ambreiajul este cuplat este standard la GT, oferind și mai multă precizie și rafinament, pentru ceea ce este cel mai capabil Mustang creat vreodată pentru circuit.
    • Mustang GT este oferit cu o cutie de viteze automată Ford cu 10 trepte (opţională) sau una manuală Getrag cu șase trepte (standard).
  • Clienții care vor dori o senzație de condus distractiv cu beneficii de eficiență a consumului de combustibil vor putea opta pentru modelul Mustang EcoBoost, propulsat de un nou grup motopropulsor cu patru cilindri turbo de 2.3 litri.
  • Pachetul Performance Pack oferit în SUA opţional pentru ambele motorizări include: anvelope şi jante mai mari, o bretea sub capotă pentru rigidizarea suspensiei, un diferențial sport Torsen cu alunecare limitată pentru o tracțiune sporită şi un sistem de frânare Brembo cu discuri de 390/355 mm.
    • Opțional, cu acest pachet, este oferit trenul de rulare MagneRide®, cu suspensii active care monitorizează condițiile de drum de 1.000 de ori pe secundă și utilizează un fluid controlat electronic pentru a ajusta rezistența la amortizare în funcție de condițiile de drum.
    • Tot opționale sunt scaunele Recaro și eşapamentul cu supape active.
    • Iar pachetul GT Performance Pack adaugă canale de frână pentru o răcire mai bună și un răcitor de ulei de motor auxiliar.
  • Un electronic drift brake, primul din segment, deblochează capacitatea de deplasare cu tracțiunea spate a Mustangului, cu atractivitatea vizuală și funcționalitatea unei frâne de mână mecanice tradiționale.
    • Noul Performance Electronic Parking Brake vine standard cu pachetul de performanță pe toate modelele Mustang, fiind conceput pentru șoferii începători să învețe și să-și îmbunătățească abilitățile de drift, oferind în același timp șoferilor cu experienţă un sistem pregătit pentru competiție.
  • Ambele versiuni de caroserie sunt echipate cu sisteme de asistență pentru șofer de cea mai nouă generație, inclusiv Speed Sign Recognition, Intelligent Adaptive Cruise Control cu Stop & Go, Lane Centring Assist, Evasive Steer Assist și Reverse Brake Assist. 
  • O altă caracteristică importantă este Active Pothole Mitigation, care monitorizează continuu suspensia, caroseria, direcția și frânarea și ajustează răspunsul trenului de rulare în consecință.
  • Iar Stolen Vehicle Services – o funcție FordPass care oferă asistență 24 de ore din 24 în caz de furt – este, de asemenea, nouă pentru Mustang.
  • Proprietarii pot rămâne conectați cu Mustang-ul lor prin intermediul aplicației FordPass, utilizând funcții de la distanță, cum ar fi pornirea și oprirea vehiculului, blocarea și deblocarea ușilor, programarea unei ore de pornire, localizarea vehiculului și verificarea stării vehiculului. Aplicația FordPass pune la dispoziția utilizatorilor informații importante despre vehicul, inclusiv nivelurile de combustibil și ulei, istoricul de service și informații despre garanție.

Noul Mustang va fi pus în vânzare în SUA începând cu vara lui 2023 și este asamblat la Flat Rock Assembly Plant din Flat Rock, Michigan. Preţul de start va fi anunţat mai târziu.

Specificații preliminare

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/09/2024-ford-mustang-technical-specifications.pdf”]

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise