(video) Ford anunţă puterea noilor modele Mustang

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

„HO HO HO Horsepower” este cea mai nouă urătură a americanilor de la Ford. Producătorul răspândește astfel bucuria sărbătorilor în acest sezon, oferindu-le fanilor Mustang exact ceea ce aveau pe lista lor de dorințe: mai mulți cai în fiecare motor disponibil pentru modelul din noua, a șaptea generație.

Continuând o tradiție de performanță la prețuri accesibile, noul Mustang EcoBoost (disponibil în caroserie coupe şi cabrio) va avea să ofere un nou motor EcoBoost de 2.3 litri, cu patru cilindri în linie, care produce 320 CP, cea mai mare cantitate generată până acum de un motor cu patru sau șase cilindri. În plus, oferă 475 Nm de cuplu. Propulsorul poate fi cuplat opțional la un eșapament opțional de performanță, cu supape active.

În mai multe detalii, Ford spune că noua unitate EcoBoost încorporează noua arhitectură Modular Power Cylinder (MPC) și este vizată să ofere un consum mai mic de benzină, în comparaţie cu motorul pe care îl înlocuiește. Mai aflăm că folosește un nou raport alezaj-cursă, injecție de combustibil prin port cuplată cu injecție directă, sincronizare variabilă cu came, tehnologii integrate de recirculare a gazelor de eșapament și turbocompresor Twin Scroll pentru a oferi performanța la care se așteaptă șoferii.

Cutia de viteze disponibilă în combinaţie cu acest propulsor este una automată cu 10 trepte (opţional cu SelectShift), iar tracţiunea este pe puntea din spate (+diferenţial Torsen cu alunecare limitată).

Urmează în ierarhie un nou motor Coyote V8 natural aspirat din a patra generație. Produce standard pe Mustang GT (coupe şi cabrio) 487 CP şi 563 Nm de cuplu, însă în caz că se instalează eşapamentul opţional de performanţă cu supape active, oferă 493 CP şi 567 Nm. Dincolo de creșterea puterii, designul free-flow al sistemului oferă un sunet personalizat V8, cu capacitatea de a închide supapele pentru a limita zgomotul produs de mașină. 

A patra generație Coyote V8 aduce în premieră în segment o admisie dublă și un sistem de inducție cu duble supape de accelerație, care se potrivesc cu modernizările structurale și cu baia de ulei actualizată. Acest lucru contribuie la minimizarea pierderilor de inducție, permițând debite mai mari de aer. 

Acest V8 poate fi cuplat standard la o cutie manuală Getrag MT-82 cu şase trepte sau opţional la cea automată cu 10 trepte, care vine standard cu SelectShift. Tracţiunea şi diferenţialul cu alunecare limitată este la fel pe puntea din spate.

Pentru apogeul performanței V8 de 5.0 litri și al capacității de pistă, noul Mustang Dark Horse dispune de acelaşi Coyote V8, însă proiectat şi setat în mod unic, oferind 507 CP (500 în sistem de măsurare american) şi 567 Nm de cuplu, devenind cea mai puternică ediție non-Shelby de până acum. 

Cu implicarea experților de la Ford Performance, motorul Coyote a fost modificat pentru a fi cel mai puternic V8 cu aspirație naturală al mărcii de până acum. Are un arbore cotit echilibrat în mod unic și biele forjate preluate de la Mustang Shelby GT500, pentru a face față presiunilor mai mari ale cilindrilor și vitezei pistonului. Mai are printre altele arbori cu came ranforsaţi pentru a putea fi turat fără probleme până la 7.500 rpm. 

Standard are eşapamentul de performanţă şi este cuplat la cutia manuală Tremec TR-3160 cu şase trepte. Opţională cu SelectShift standard este cutia automată cu 10 trepte. Tracţiunea şi diferenţialul cu alunecare limitată este la fel pe puntea din spate. Mustang Dark Horse este valabil doar în format coupe!

Noile modele coupe și decapotabile Mustang vor fi puse în vânzare în SUA începând cu vara anului 2023, fiind asamblate la Flat Rock Assembly Plant din Flat Rock, Michigan.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/