(foto) ”Super Macan-ul” celor de la Porsche a apărut la teste. Cum ar putea arăta mașina de serie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acum un an în urmă, în martie 2023, Porsche anunțase că în pregătire este un model absolut nou de mașină. Va fi electric și va fi superior lui Cayenne, respectiv mai mare! Și acest autovehicul a apărut deja la teste pe drumuri publice.

De notat că este un prototip timpuriu care nu arată caroseria cu designul exterior final!

Noua mașină Porsche poartă deocamdată numele de cod K1! Va avea până la şapte locuri (conform zvonurilor) şi pentru debut ar fi programat pentru 2027. Principalele pieţe de desfacere vor fi SUA şi China.

Acest nou concept de vehicul este conceput pentru a oferi performanțe puternice și funcții de conducere automată, împreună cu o experiență complet nouă în interiorul vehiculului. Modelul se va baza pe noua platformă SSP Sport dezvoltată de Porsche (este prima menţiune despre această versiune a platformei).

Va fi diferit de orice mașină Porsche de producție anterioară, spun surse care au făcut cunoştinţă cu propuneri timpurii de design. Va fi un vehicul cu o lungime de peste cinci metri și un profil care este „parţial berlină, parțial crossover”. Iar CEO-ul Porsche, Oliver Blume, a descris mașina drept „o interpretare foarte sportivă a unui SUV”, un fel de SUV coupé înălțat.

Imaginile spion disponibile arată că va fi un SUV, un fel de ”super Macan” conform designului care este apropiat de cel al crossoverului electric de nouă generație. Este posibil ca acest al treilea model să înlocuiască complet actualul Porsche Cayenne Coupe. Iată cum este imaginat că ar putea arăta:

FOTO: kolesa.ru
FOTO: kolesa.ru

Cmentariile sunt închise