(foto) Modelele VW ID.4 GTX şi ID.5 GTX au devenit mai atractive

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

GTX reprezintă un brand al VW şi sub el sunt lansate versiunile sport de top ale modelelor familiei electrice ID. Până la acest moment au fost lansate doar două maşini – ID.4 GTX și ID.5 GTX cu tracțiune integrală datorită a două motoare electrice – care acum vor dispune de mai multe echipamente standard.

În plus, actualizările oferă o privire asupra aspectului altor viitoare modele GTX cu noi accente de design în negru și roșu. Totodată, oficial aflăm că fiecare VW ID va exista într-o versiune GTX, respectiv şi noul ID. Buzz!

Pachetele de echipamente opționale anterior cunoscute sub denumirea Design și Confort au devenit standard. Acestea includ un parbriz cu un strat reflectorizant, geamuri laterale și lunetă fumurie, scaune frontale încălzite, două porturi USB-C suplimentare, o consolă centrală variabilă, sistem de aer condiționat Air Care Climatronic cu filtru activ combinat, aer condiționat staționar și control al temperaturii în două zone.

Interiorul modelelor prezintă, de asemenea, câteva caracteristici noi: panoul de bord și ornamentele ușii sunt acum negre. Cusăturile decorative roșii subliniază vizual sportivitatea și pot fi găsite pe volanul din piele neagră, printre altele. Scaunele sport premium opționale sunt, de asemenea, decorate cu cusături roșii, pipping și logo, precum și cu o cusătură tăiată în jur. 

La exterior, negrul lucios pune accentele pe banda dintre geamuri şi acoperiş, montantul C, oglinzile exterioare retrovizoare și difuzorul posterior. Jantele negre lucioase de 21 inci sunt disponibile la cerere. Împreună cu vopseaua neagră standard pentru acoperiș și ferestrele întunecate, rezultă un aspect progresiv și în același timp elegant.

Amintim că cele două motoare electrice ale modelelor oferă 299 CP şi 460 Nm de cuplu. Cel frontal poate fi deconectat la sarcini reduse. Viteza maximă le este limitată la 180 km/h, însă pot tracta remorci de până la 1.4 tone, cu 200 kg mai mult decât versiunile standard cu tracţiune spate.

ID.4 GTX oferă o autonomie de până la 500 de kilometri (WLTP), iar ID.5 GTX, pe de altă parte, 512 kilometri (WLTP). Capacitatea maximă de încărcare a ambelor modele este de 135 kW. Bateria de înaltă tensiune de 77 kWh poate fi încărcată de la 5% la 80% în până la 36 de minute.

Modelele actualizate sunt deja disponibile pentru comandă. În Germania costă de la 53.255 euro și 56.455 euro respectiv.

Cmentariile sunt închise