(video) Unul din cele 50 de ABT Audi RS4-R a ajuns temporar în garajul poliţiei germane

Noua maşină a poliţiei germane, care va fi folosită în cadrul campaniei TUNE IT! SAFE! pentru anul 2019-2020, este unul din cele 50 de Audi RS4-R pregătite de atelierul german de tuning ABT Sportsline. Maşina a fost prezentată în cadrul Essen Motor Show, o expoziţie dedicată doar maşinilor tunate, care se desfăşoară în aceste zile în oraşul cu acelaşi nume.

Automobilele alese în cadrul acestei campanii poartă un statut de concept, deşi sunt perfect omologate pentru a circula pe drumuri publice. Reprezentantul anual este ales de către Asociaţia companiilor germane de tuning (VDAT) şi nu este pentru prima dată când atelierul ABT este furnizor.

Prin campania TUNE IT! SAFE! se dorește să se sporească gradul de conștientizare că siguranța nu trebuie neglijată atunci când automobilelor li se face tuning. Acest lucru este important, deoarece pe lângă multe companii responsabile, există furnizori de produse de calitate inferioară sau chiar ilegali. Astfel de furnizori profită de entuziasmul publicului tânăr pentru tuning și oferă produse de tuning ieftine, dar și inadmisibile, care sunt încă de o calitate slabă şi pot pune în pericol siguranţa conducătorilor auto, dar şi a traficului rutier.

Deşi ABT a comunicat anterior că a vândut toate exemplarele ediţiei limitate în mai puţin de jumătate de an, iată că unul a fost rezervat pentru poliţia germană, care l-a adaptat cu toate echipamentele şi inscripţiile necesare. Sub capotă are un motor V6 bi-turbo de 2.9 litri, forţat să producă 530 de CP şi 690 Nm de cuplu. Este capabil să facă 0-100 de km/h în 3.8 secunde şi să ruleze cu maxim 280 de km/h.

[embeddoc url=”https://www.tune-it-safe.de/site/assets/files/download/Presse_19/Datenblatt_TUNE-IT-SAFE_ABT-RS4-R_EN.pdf” download=”no”]

Iată care a fost maşina campaniei de anul trecut:

https://autoblog.md/video-ac-schnitzer-a-facut-pentru-politia-germana-un-bmw-i8-coupe-mai-special/

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise