Atenţie, şoferi! Se anunţă primele îngheţuri din acest sezon în Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Spre atenţia conducătorilor auto! Meteorologii de la Chişinău au emis o avertizare Cod Galben de îngheţ. Aceasta este valabilă pentru ziua de 25 septembrie, pe întreg teritoriul ţării. Anul trecut una similară fusese în vigoare în zilele 21-24 septembrie.

Sinopticienii ne spun că în intervalul menționat, în orele nocturne și ale dimineții, izolat, la suprafața solului se prevăd înghețuri cu intensitatea de până la -1..-2°C.

În această ordine de idei, în cazul în care mai sunteţi pe anvelope de vară şi intenționați să mai rămâneţi pe ele o vreme, recomandarea este ca, dacă vă veţi porni la drum în orele vizate, să circulați cu o viteză mai redusă decât de obicei, asta pentru a evita neplăceri şi eventuale situaţii de accident care ar putea apărea din cauza alunecării.

Carosabilele pot deveni alunecoase din cauza brumei, iar cei care au montate anvelope de vară ar putea simţi un disconfort în acest sens şi o nesiguranţă completă în timpul şofatului (mai mult cei care nu au maşini cu AWD). Manierele de condus, dar şi viteza, vor fi necesare de adaptat conform condițiilor!

Amintim că anvelopele de vară nu mai sunt sută la sută eficiente când temperaturile de afară şi cele ale carosabilului sunt mai mici de 7 grade cu plus.

În linii generale vorbind, RCR interzice exploatarea vehiculelor în cazul în care pe carosabil este zăpadă, gheaţă sau polei, iar roţile maşinii nu sunt echipate cu anvelope pe care este marcajul M+S, M.S. sau M&S. Cei care încalcă această regulă sunt pasibili de amendă şi nu se exclude ca unii poliţişti să se lege de asta în perioada activă a alertei meteo!

Cmentariile sunt închise