(video) Cu un set de încălcări în spate, un tânăr de 24 de ani a încercat să fugă de poliţie prin Chişinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un tânăr a fost reținut de polițiști pentru conducerea agresivă a automobilului pe străzile din Chișinău, fiind încă în stare de ebrietate și fără permis de conducere. Mai mult, ulterior s-a stabilit că acesta era şi anunțat în căutare de IP Strășeni pentru o infracțiune.

Tipul a ajuns în atenția ofițerilor INSP noaptea trecută, în jurul orei 1:00, pe o stradă din sectorul Ciocana, unde a fost observat cum la volanul unui Mitsubishi a ignorat un indicator de direcţie obligatorie.

La cerința agenților de patrulare de a opri, iniţial s-a conformat, însă la apropierea polițistului a apăsat pe accelerator și a continuat deplasarea cu încălcarea regulilor de circulație rutieră prin comportament agresiv pe străzile capitalei.

Inspectorii de patrulare l-au avertizat de mai multe ori prin semnalul sonor de a se conforma cerințelor legale, însă acesta le-a ignorat cu vehemență, continuându-și acțiunile ilegale cu încălcarea regulilor de circulație, punând în pericol mai mulți participanți la trafic.

Într-un final, conducătorul mijlocului de transport a putut fi reţinut tocmai pe o stradă din sectorul Buiucani al capitalei, după ce a oprit automobilul și a încercat să se eschiveze. Fiind testat alcoolscopic s-a stabilit că acesta avea o concentrație de 0.68 mg/l de alcool în aerul expirat.

La stabilirea identității s-a constatat că acesta are 24 de ani, este originar din raionul Dubăsari și actualmente se află în căutare, fiind anunțat de Inspectoratul de Poliție Strășeni, unde este cercetat penal pentru răpirea unui automobil.

În luna octombrie din 2021, tânărul ar fi comis un furt în localitatea Vulcănești din raionul Nisporeni, iar ulterior a răpit un automobil din satul Lozova, raionul Strășeni, cu care a accidentat un microbuz pe o stradă din sectorul Centru al capitalei! Mai mult, acesta a fost cercetat penal pentru infracțiuni similare și pe teritoriul raionului Dubăsari.

Actualmente, conducătorul mijlocului de transport este reținut de polițiștii de la IP Strășeni pentru 72 de ore, în cadrul cauzei penale. Totodată urmează a fi cercetat penal pentru conducerea mijlocului de transport fiind în stare de ebrietate avansată și contravențional pentru neîndeplinirea indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul.

Conform legii penale, pentru răpirea mijlocului de transport, acesta riscă pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani, iar pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat riscă muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

De asemenea, pentru neîndeplinirea indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul, urmează a fi sancționat cu amendă de la 350 la 500 de unităţi convenționale.

Iar proprietarul automobilului implicat în acțiunile ilegale urmează a fi sancționat penal pentru predarea cu bună ştiinţă a conducerii mijlocului de transport către o persoană care se află în stare de ebrietate și riscă muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/