(video) Max Verstappen prinde distanţă față de Charles Leclerc după ce ultimul a comis o eroare în Marele Premiu al Franţei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Max Verstappen, campionul mondial en titre, a câştigat fără probleme Marele Premiu al Franţei, a 12-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 dintr-un total de 22, care s-a desfăşurat în după amiaza zilei de duminică pe circuitul Paul Ricard. Olandezul a fost urmat pe podium de ambii piloţi Mercedes-AMG.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Verstappen a ajuns la şapte victorii în acest sezon şi la 27 în cariera sa, la numai 24 de ani. Olandezul, care s-a impus şi anul trecut în MP al Franţei, şi-a mărit avansul în fruntea clasamentului piloţilor, fiind acum la 63 de puncte de principalul său urmăritor – Charles Leclerc.

Monegascul, plecat din pole position, a abandonat după ce a ieşit în decor în turul 18, când era pe primul loc.

După cursă, Charles Leclerc şi-a asumat responsabilitatea după ce a pierdut controlul maşinii sale Ferrari când era pe primul loc în Marele Premiu al Franţei de Formula 1, el adăugând că “plăteşte scump”:

„Este doar o greşeală din partea mea. Este foarte frustrant. Am sentimentul că sunt la cel mai înalt nivel de la începutul carierei mele, însă asta nu foloseşte la nimic dacă fac astfel de greşeli. Voi continua să cred în victorie, vom face socoteala la sfârşit, însă dacă la sfârşitul campionatului îmi lipsesc vreo treizeci de puncte, voi şti că este din vina mea.”

La cald, monegascul a părut să acuze maşina sa, însă a recunoscut apoi că a comis o greşeală de pilotaj. În acest an, Leclerc a comis o greşeală de pilotaj şi la Imola, unde a pierdut puncte preţioase, însă a fost şi victima problemelor cu motorul pe care le-a avut monopostul său (Barcelona, Baku), dar şi a strategiei Scuderiei (Monaco, Silverstone).

„Trebuie să revin dacă vreau să fiu campion mondial. Pe canicula din sud-estul Franţei, a fost foarte greu să găsesc un echilibru potrivit pentru maşină cu această căldură, e foarte complicat să rămâi constant. Am avut controlul, dar nu suficient. Altfel n-aş fi intrat cu maşina în zid. Plătesc un preţ scump pentru că am făcut o greşeală în timpul cursei. Am încercat să-mi repornesc maşina, dar nu a funcţionat, deşi nu părea prea deteriorată.”

Locul 4 i-a revenit mexicanului Sergio Perez. Pe poziţia a 5-a a fost spaniolul Carlos Sainz Jr, iar pe locul 6 a încheiat compatriotul acestuia Fernando Alonso de la Alpine. Sainz apropo a pornit din ultima linie din cauza schimbării unor componente ale motorului înaintea calificărilor. Deşi avea şanse de a ajunge pe podium nu s-a mai întâmplat din cauza unei strategii ineficiente şi a unei penalizări de cinci secunde. În schimb, a stabilit cel mai rapid timp de tur şi a fost ales Pilotul Zilei.

Hamilton a fost la cursa cu numărul 300 în Formula 1, reuşind cea mai bună clasare a sa în acest an şi al 187-lea podium, un record. Britanicul, de şapte ori campion mondial, care a fost şi anul trecut pe locul 2 în MP al Franţei, nu a câştigat nicio cursă în acest sezon după 12 etape, o premieră în cariera sa în F1, începută în 2007. Această situaţie se datorează faptului că în actualul sezon maşina sa nu este la un nivel prea ridicat.

Ocupând locul 6 în campionat, Hamilton a confirmat că este în formă, cu al al 187-lea său podium. Apropo, a fost prima oară în acest sezon când ambii piloţi Mercedes-AMG au urcat pe podium, Russell încheind pe locul 3 după ce l-a depăşit pe Perez în finalul cursei.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise