(video) Premieră: Noul Citroen C3 facelift – acum cu până la 97 combinaţii de personalizare a exteriorului
Citroen C3 este încă un model care ne arată cât de repede trece timpul. Parcă mai ieri v-am adus la cunoştinţă despre lansarea sa într-o nouă generaţie, lucru care s-a întâmplat la sfârşitul lunii iunie din 2016, şi iată că acum producătorul îi anunţă deja un facelift!
Înainte de a ne spune cum s-a schimbat modelul, francezii ţin să-l laude, menţionând că este bestseller-ul brandului şi de la sfârşitul lui 2016 când a ajuns pe piaţă, până în prezent, a găsit în jur de 750.000 de proprietari.
În cazul lui C3, facelift-ul de care a beneficiat nu poate fi numit un facelift în toată regula, mai mult punându-se accentul pe o mai mare personalizare a maşinii. Partea frontală a fost uşor revizuită pentru a adopta un nou stil al grilei de radiator, care acum se conectează vizual cu acel cadru din jurul farurilor. Apropo de acestea din urmă, ele sunt noi şi acum fiind pe bază de LED-uri devin disponibile standard în combinaţie cu nivelul de echipare de bază.
Pe portiere, pe ambele părţi laterale ale maşinii, au apărut noi inserţii estetice şi de protecţie numite Airbump: în loc de şapte secţiuni mici au apărut trei mari. Dacă în partea posterioară nu s-a schimbat nimic, atunci aflaţi că dimensiunea maximă a jantelor a crescut de la 16 la 17 inci.
Pentru că în Europa 65% dintre cumpărătorii modelului C3 îl aleg vopsit în două culori, compania a decis să extindă semnificativ posibilitățile de individualizare. Acum există 97 de combinații în loc de 36: șapte culori primare pentru caroserie, patru pentru acoperiș și patru pachete decorative, deşi nu toate se pot combina unele cu altele.
Principala noutate în cabină se anunţă a fi scaunele care sunt create ca parte a programului Citroen Advanced Comfort. Grosimea stratului de spumă moale din interiorul acestora a crescut de la 2 la 15 mm, iar pentru scaunul șoferului se poate comanda acum o cotieră pliabilă. Există, de asemenea, noi variante de finisare, iar asistenţi precum senzorii de parcare față, sistem de frânare automată și unul de monitorizare a oboselii șoferului sunt adăugaţi pe lista echipamentelor.
Gama de motoare a fost redusă în 2018, în ajunul tranziției Uniunii Europene la norma de poluare Euro 6d, așa că acum a rămas neatinsă. Alegerea este dintre un benzinar natural aspirat PureTech de 1.2 litri şi cu trei cilindri (83 CP), o versiune turbo a acestuia cu 110 CP și un turbon diesel cu patru cilindri BlueHDi, de 1.5 litri volum (100 CP). Motorul natural aspirat şi cel diesel pot fi combinate doar cu o cutie de viteze manuală în cinci trepte, iar una mecanică cu şase trepte sau automată cu şase trepte poate lucra cu benzinarul turbo. Tracţiunea rămâne evident pe puntea din faţă.
Noul Citroen C3 facelift va intra pe piaţă din iunie, iar înainte de asta am putea să-l vedem la Salonul Auto de la Geneva.
Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.
Află mai multe din comunicatul de presă ataşat:
[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/09/New-2020-Citroen-C3-facelift-press-release.pdf”]GALERIE VIDEO:
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise