(foto/video) Premieră: Noul Ford GT LM Edition închide producţia modelului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford anunță astăzi ultimul Ford GT de ediție specială din a treia generație. Noul Ford GT LM Edition din celebrează singura mașină de curse americană care a câştigat Le Mans în categoria sa în 2016, dar şi istoricul podium din 1966.

Noul Ford GT rămâne în continuare exclusivist, iar aceste ultime 20 de super mașini îi vor spori capacitatea de colecție. Livrările vor demara din această toamnă, iar producția va fi încetată până la sfârşitul anului.

Caracteristici cheie:

  • Cu o caroserie din fibră de carbon, lăcuită cu mândrie în vopsea exterioară Liquid Silver, ediția limitată Ford GT LM este finisată în mod unic, fie cu o temă roșie, fie albastră, onorând stilul de curse roșu-albastru al modelului nr. 68 care a câştigat Le Mans în secolul trecut.
  • Pentru un aspect unic, clienții pot alege dintre fibră de carbon roşie sau albastră, cu textură expusă la vedere, pentru a sublinia aerodinamica modelului. Accentele de culoare se vor putea observa pe splitterul frontal, pragurile laterale și pragurile ușilor, capacul compartimentului motor, braţele oglinzilor retrovizoare și difuzorul posterior.
  • Jante de 20 inchi din fibră de carbon lucioasă, cu accente corespunzătoare roșii sau albastre, plus prezoane din titan și etriere de frână Brembo lăcuite, vin la pachet.
  • Unic pentru Ford GT LM este o terminaţie dublă de eşapament, din titan imprimat 3D, care prezintă un design ciclonic în interiorul lor și face auzit motorul EcoBoost twin-turbo cu 670 CP. Deasupra terminațiilor, o insignă din titan GT LM este, de asemenea, imprimată 3D.
  • La interior, modelul prezintă dotări unice, inclusiv:
    • Scaune din fibră de carbon îmbrăcate în Alcantara, al şoferului fiind asortat cu roșu sau albastru, iar al pasagerului în Ebony cu cusături accentuate care se potrivesc cu culoarea scaunului șoferului, precum și butonul de pornire a motorului. 
    • Panou de bord îmbrăcat în piele Ebony și Alcantara, în timp ce montanţii și tavanul sunt acoperiţi cu Alcantara de culoare închisă.
    • Fibră de carbon care ajunge în cabină pe consolă, deflectoarele de aer şi partea inferioară a montanţilor parbrizului, într-un finisaj mat.
  • Făcând din Ford GT LM Edition un tribut final special, echipa Ford Performance a căutat modalități de a îngloba spiritul podiumului Le Mans în fiecare mașină stradală.
    • Rezultatul: echipa a scos motorul de pe Ford-ul care a finisat Le Mans în 2016 pe locul trei (nr. 69), l-a dezasamblat și depozitat după cursă, a șlefuit arborele cotit într-o pulbere și a dezvoltat un aliaj unic la comandă, folosit pentru imprimarea 3D a insignei de pe bord.

Preţul automobilului nu s-a comunicat public.

Amintim în context toate celelalte opt ediţii limitate lansate mai devreme + una a modelului de generaţie precendentă, care la fel au marcat evenimente din istoria sporturilor cu motor:

  • Ford GT Gulf Livery Heritage Edition din 2006, care comemorează titlurile consecutive obţinute de GT40 în 1968 și 1969 la Le Mans – doar 343 unităţi construite.
  • Ford GT ’66 Heritage Edition din 2017, care onorează modelul Ford GT40 MK II nr.2, cel care a câștigat cursa de la Le Mans din 1966 – doar 27 construite.
  • Ford GT ’67 Heritage Edition din 2018, care onorează mașina de curse Ford GT40 MK IV nr.1, care a câștigat la Le Mans în 1967 – doar 39 construite.
  • Ford GT ’68 Gulf Livery Heritage Edition din 2019, care comemorează mașina de curse Ford GT40 MK I nr.9 care a câștigat la Le Mans în 1968 – doar 50 construite.
  • Ford GT ’69 Gulf Livery Heritage Edition din 2020, care comemorează mașina de curse Ford GT40 MK I nr.6 care a câștigat la Le Mans în 1969 – doar 50 construite.
  • Ford GT ’66 Daytona Heritage Edition din 2021, care onorează mașina de curse Ford GT MK II nr.98 care i-a oferit Ford o dominație 1-2-3-5 la Daytona în 1966, dând startul unui sezon magic pentru Ford GT40 MK II – doar 50 construite.
  • Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition din 2022, care onorează rădăcinile Ford GT și primele cinci prototipuri Ford GT originale – doar 27 construite.
  • Ford GT Alan Mann Heritage Edition din 2022, care onorează prototipul experimental ușor Alan Mann Ford GT MK I nr.16, care a ajutat la deschiderea drumului pentru ocuparea poziţiilor 1-2-3 la ediţia din 1966 a Le Mans – doar 30 construite.
  • Ford GT Holman Moody Heritage Edition din 2022, care onorează cursa companiei din 1966 la Le Mans și echipa de curse care a inovat capacitatea lui GT40 MK II de a oferi o configurație a frânelor care se potrivește cu viteze de peste 320 km/h – doar 21 construite.

În plus, unui Ford GT Mk II, un GT în ediție limitată, doar pentru circuit, dezvoltat în comun de Ford Performance și Multimatic, i se încheie, de asemenea, producţia până la sfârșitul anului curent, cu un total de 45 de vehicule.

În total, noul Ford GT a fost planificat să existe în 1.350 de exemplare!

Cmentariile sunt închise