(video) Noul Suzuki Jimny, Maşina Urbană a anului 2019, poate fi comandat şi în Moldova. Detalii şi preţuri

Aşteptarea a luat sfârşit! Noul Suzuki Jimny, Maşina Urbană a anului 2019, poate fi comandat şi în Moldova. Până vă spunem detalii, aflaţi că acest titlu l-a primit la conferința de presă World Car Awards, care s-a desfășurat în luna aprilie în cadrul Salonului Auto Internațional de la New York. Este pentru prima dată când producătorul Suzuki obține o distincție la această gală de notorietate.

Lansat în aprilie 1970, modelul Suzuki Jimny a adunat, de-a lungul a patra generații și timp de aproape 50 de ani, o experiență de necontestat în lumea off-road. Fără a exagera cu nimic, putem spune că datorită faptului că este prezent în 194 de țări, Jimny a cucerit mapamondul.

Proiectul Jimny a demarat în anul 1968, iar după doi ani de încercări și teste dificile a intrat în producţie. Au fost doi ani foarte solicitanți pentru prototipuri, care au avut de trecut teste precum aruncarea cu repetiție a vehiculului de la o înălțime de un metru, pentru a fi studiat comportamentul sistemului de suspensie sau teste de anduranță efectuate pe versanții vulcanului Fuji.

Prima generație, Jimny LJ(1970) a fost comercializată în 243.000 unități. Cea de-a doua, Jimny SJ (1981) s-a vândut în 1.693.000 unități, în vreme ce generația a treia Jimny JB a consemnat 918.000 unități vândute. Noua generație este produsă la uzina Kosai din Japonia, de unde este distribuită în întreaga lume. Am văzut-o şi noi anul trecut la Salonul Auto de la Paris.

Noua generație Jimny, lansată la 20 de ani distanță de precedenta, în iulie 2018, a urmărit obținerea unei frumuseți simpliste, dar care să se dedice funcționalității sub conceptul de “instrument pentru profesioniști”. Caroseria sa cu forme foarte bine definite, drepte, permite șoferului să conștientizeze foarte repede poziția și situația vehiculului în teren accidentat, contribuind astfel la capacitățile sale off-road și definește un automobil extrem de practic, ce se dedică funcționalității, incluzând aici capacitatea de încărcare sau manevrabilitatea.

Din punct de vedere tehnic, Jimny păstrează rețeta care a contribuit decisiv la aura câștigată în timp. Șașiul rigid, de tip “scară”, punțile rigide (fixe), suspensia performantă și proiectată și pentru escapadele în off-road și transmisia 4×4 cu reductor și diferențial blocabil. La acestea se adaugă și tehnologia inovatoare ALLGRIP PRO.

Comutarea din modul de funcționare 2WD (o singură punte motoare) în modul 4WD se face foarte ușor. Pentru sistemul 4×4 există două moduri distincte de funcționare: 4H (high) și 4L (low). Modul 4L transferă mai mult cuplu motor către roți în treptele inferioare, pentru a spori tracțiunea în cazul pantelor abrupte, a zonelor mlăștinoase sau a terenurilor accidentate.

Noul motor ce echipează Suzuki Jimny are o capacitate cilindrică de 1.5 litri (102 CP/130 Nm), oferă un cuplu motor foarte bun încă de la regimuri de turații joase și contribuie decisiv la performanțele foarte bune în off-road, Comparativ cu unitatea de 1.3 litri care era prezentă pe generația anterioară Jimny, noul propulsor de 1.5 litri are dimensiuni mai compacte și o greutate redusă cu 15%. Este, de asemenea, mult mai eficient din prisma consumului de combustibil sau al emisiilor poluante. Noul Jimny poate fi echipat fie cu o transmisie manuală cu 5 trepte, fie cu una automată cu 4 rapoarte. Specificaţiile complete AICI sau AICI.

Aşadar, noul Suzuki Jimny este disponibil în ţara noastră în două versiuni sau nivele de echipare: GL şi GLX. Ambele includ un sistem de tracţiune integrală standard, însă doar cu cel superior se poate comanda şi o cutie de viteze automată.

Preţul de start porneşte de la 15.000 de euro pentru versiunea GL, de la 16.800 de euro pentru Jimny GLX cu o cutie de viteze manuală și de la 17.800 pentru același model dar cu transmisie automată. Printre alte opţiuni care pot exista în afara echipărilor se numără o vopsea metalizată pentru caroserie sau o caroserie vopsită în două culori. Garanţia oferită este de trei ani sau 100.000 de km parcurşi.

Pentru a primi mai multe detalii sau răspunsuri la întrebări nu ezitaţi să vă adresaţi la dealerul oficial Suzuki în Republica Moldova.

GALERIE VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=e0dsVdE0y5M

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/