Ce trebuie de făcut cu toba de eşapament pentru a-i anticipa coroziunea? Iată nişte trucuri
Rugina este ceva ce afectează orice autovehicul cu părţi-componente realizate din metale oxidabile, dar și visul teribil al fiecărui șofer. Dacă nu sunt luate măsuri pentru a proteja corpul celor mai vulnerabile părți și detalii, atunci foarte curând, elementele de construcţie a automobilelor pot fi afectate de coroziune (mai rapid se poate întâmpla cu maşinile rulate, însă şi celor noi le va veni rândul).
După o perioadă relativ scurtă de timp, rugina va capta cu ușurință zone semnificative și va începe să facă defecte unele elemente importante. Toba de eşapament este una dintre acele piese care sunt în mod constant supuse riscului ridicat, evident în dependenţă de calitatea acestora.
Mai întâi de toate, ar trebui de subliniat un adevăr simplu: o tobă de eşapament nu este un lucru pe care trebuie de economisit! Este mai bine de abţinut de la achiziționarea de echipamente din fier obișnuit. Astfel de părţi ard rapid și putrezesc.
Este mai bine de achiziționat produse din oțel inoxidabil sau aluminiu autentic (nu imitaţii care pot fi uşor “împinse” celor care nu cunosc), rezistente la căldură şi certificate, dar şi cu garanţie, în loc de a cumpăra unele ieftine şi poate chiar uzate, aşa cum se mai practică chiar şi în Moldova. Cu toate acestea, nici asta nu poate fi suficient pentru a proteja nodul sau întregul sistem de coroziune.
Pentru a nu lăsa rugina să captureze mașina sau chiar o parte separată din ansamblurile de sub ea, trebuie de acționat preliminar. Mai întâi de toate, ar trebui de făcut o gaură de drenaj. Aceasta se poate fora cu un burghiu subțire în partea de jos a tobei, fiind necesară pentru a se asigura faptul că condensul format din cauza schimbărilor constante de temperatură nu se acumulează înăuntru, ci dispare. Acumularea de umiditate în interiorul tobei este un factor care duce la apariţia mult mai rapidă a ruginii.
Dar nu e atât de simplu! Dacă se decide de procedat conform trucului, înainte de a face găuri, trebuie de aflat marca producătoare şi modelul tobei. Când acest lucru este clarificat, se poate de încercat de găsit schema construcţiei sale pe internet și ulterior de stabilit unde se află pereţii despărţitori “orbi” din interior (în dependenţă de model, poate să nu existe niciunul chiar). În caz că există, va fi necesară forarea în mai multe locuri – o gaură pentru fiecare compartiment.
În plus, se recomandă acoperirea tobei de eşapament cu o compoziție anticorozivă. Puteți să o pregătiți şi singur, amestecând un litru de solvent cu un kg de lubrifiant de grafit. Compoziția trebuie amestecată bine, după care se acoperă întregul element. Puteți turna, de asemenea, un pic de compoziție în tobă, dar în acest caz se recomandă lăsarea maşinii să de odihnească timp de două-trei zile, timp în care solventul se va evapora şi va rămâne doar o peliculă de lubrifiant de grafit.
Cele enunţate mai sus sunt nişte trucuri cunoscute în multe dintre service-urile auto, astfel încât, dacă vă decideţi să procedaţi la fel, o faceţi pe contul propriu!
Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.
Sursă: novate.ru
Vezi şi:
https://autoblog.md/cum-poate-fi-prelungita-durata-de-viata-a-unui-sistem-de-evacuare-daca-nu-este-din-otel-inoxidabil-sau-titan/
Cmentariile sunt închise