(video) Audi a dezvăluit puterea unicului S1 Hoonitron. E mai slab decât se credea

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul film Electrikhana cu Audi S1 e-tron quattro Hoonitron și Ken Block a fost deja vizionat de peste 4.5 milioane de ori în doar trei săptămâni. Comentariile sunt dovada: S1 Hoonitron inspiră. Din punct de vedere vizual, acesta este modelat încât să se asemene cu legendarul Audi Sport quattro S1, în timp ce tehnic combină punctele culminante ale unui tren de rulare electric, folosit în producția la scară largă și motorsport.

La mai puțin de opt luni de la începerea proiectului, Audi S1 Hoonitron a trebuit să fie pregătit pentru primele teste și filmările cu Ken Block și echipa sa – o sarcină ambițioasă pentru echipa Audi Sport din Neckarsulm și echipa Audi Design. Rezultatul este mai mult decât impresionant: de la momentul lansării filmului, milioane de oameni au urmărit cum S1 Hoonitron “își face de cap” pe străzi, cazinouri și parcări din Las Vegas, cu Ken Block la volan.

Date și cifre despre maşina de curse ca niciuna alta:

  • Distribuția greutății între punțile față și spate este aproape egală – 52:48.
  • Ampatamentul este mai mic de 2.4 metri, ceea ce este considerabil mai mic decât cei 2.563 mm ai unui Audi A1 Sportback, modelul entry-level al mărcii germane. Acest lucru crește agilitatea în viraje, deoarece ampatamentul scurt favorizează momentele de girație, adică rotirea în jurul axei verticale, ceea ce este foarte de dorit în cascadoriile Electrikhana.
  • Suspensia cu braţe McPherson pe punțile față/spate și cu arcuri cu o cursă de peste 200 mm este proiectată pentru cerințele extreme de până la și inclusiv crestele de sărituri.
  • Cu acest concept de bază, Audi S1 e-tron quattro Hoonitron are caracteristicile ideale pentru drift și pentru cascadorii pe diferite terenuri.
  • Trenul de rulare cu tracțiune integrală al lui Audi S1 e-tron quattro Hoonitron este complet electric. Punțile față și spate sunt alimentate fiecare de o unitate motor-generator (MGU), care provine din motorsport. Fiecare dintre aceste două unități cântărește doar 55 kg, inclusiv transmisia.
  • Patru baterii de înaltă tensiune de la un model standard Audi PHEV, fiecare cu o capacitate de 14.4 kWh (total 57.6 kWh), alimentează sistemul trenului de rulare și funcționează cu o tensiune de 800V.
  • Distribuția energiei electrice între punțile față și spate este complet variabilă. Aceasta poate fi perfect adaptată dorințelor șoferului și poate influența cu precizie comportamentul de auto-direcție.
  • Fiecare MGU dezvoltă o putere de 250 kW (340 CP) și un cuplu de 320 Nm. Acest lucru duce la o putere totală de 500 kW (680 CP) și 640 Nm de cuplu. Respectiv, zvonul anterior că ar avea aproape 1.500 CP nu este adevărat.
  • Deoarece motoarele electrice ating viteze maxime de 28.000 rpm, echipa de ingineri a definit un raport de transmisie de aproximativ 12:1 pentru drifturi. Luând în considerare pierderile, acest lucru duce la aproximativ 3.000 Nm de cuplu pe fiecare punte, sau 6.000 Nm în total!
  • Datorită acestor cifre extreme de cuplu, Ken Block poate realiza derapaje spectaculoase în timp ce viteza roţilor atinge peste 200 km/h!

În lunga istorie Audi în motorsport, combinația acestor caracteristici enumerate cu scopul special este unică.

Cmentariile sunt închise