(foto) Poliţia de Frontieră şi cea de Patrulare avertizează despre fluxuri mari de maşini şi condiții meteo nefavorabile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 22:00)


(update 19:00)


(update 17:30)


(update 15:20)


(13:30) Poliţia de Frontieră anunţă că la această oră se atestă trafic intensiv în PTF Leușeni și PTF Sculeni. Un flux majorat și continuu este pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Astfel, polițiștii de frontieră de comun cu funcționarii vamali activează la capacitate maximă, fiind suplinit numărul de angajați și de echipamente speciale de control, dar și deschise suplimentar benzi de circulație pentru autoturisme.

Călătorii sunt îndemnați să prezinte înțelegere și răbdare! Totodată, în măsura posibilităților, optați din timp pentru PTF Costești sau PTF Cahul – se circulă degajat.

Poliţia de Frontieră recomandă călătorilor înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde (022 259 717) sau să verifice online situația prin intermediul camerelor video. Camere au şi cei de la Serviciul Vamal.

Ieri, 7 ianuarie, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 43.039 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 21.852 traversări persoane. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 25.873, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 17.166.

Iar pentru că foarte mulți locuitori ai capitalei au plecat de sărbători în localitățile de baștină, astăzi se așteaptă un flux mare de mașini spre Chișinău, în special dinspre nordul țării, anunţă IGP.

Inspectorii de patrulare sunt la datorie pentru a fluidiza circulația rutieră și recomandă șoferilor:

  • Traseul este umed. Circulați cu viteză adaptată la condițiile meteo și de trafic.
  • Păstrați o distanță mai mare între mașini, pentru a putea reacționa la timp în orice situație.
  • Evitați pornirea spre capitală pe timp de noapte!
  • Pentru a nu bloca o singură intrare în oraș, polițiștii vor direcționa astfel transportul ca să nu se formeze ambuteiaje și să ajungeți toți la timp. Vă îndemnăm să manifestați răbdare și să vă conformați cerințelor polițiștilor!

Totodată, poliţia atrage atenţia la condiţiile meteo! Pe alocuri se atestă depuneri de polei și ghețuș, iar pe unele porțiuni de drum persistă și ceața. Stimați șoferi, conduceți mijlocul de transport cu maximă prudență, adaptați viteza la condițiile meteo și de trafic.

  • Vă reamintim despre importanța echipării automobilului cu pneuri de iarnă❗️
  • Folosiți luminile de întâlnire atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte❗️
  • Evitați efectuarea depășirilor. Pe așa timp sunt cele mai periculoase❗️
  • Reduceți viteza în apropierea trecerilor de pietoni❗️
  • Recomandăm și pietonilor să fie atenți. Traversați strada doar după ce v-ați asigurat că o puteți face în siguranță❗️

O duminică liniștită vă dorim! ❤️

Cmentariile sunt închise