Grădinița de UN MILION DE EURO de la Călărași – Redescoperim proiectele eco din Moldova

Realizarea acestui proiect a fost posibilă mulțumită partenerilor:
Porsche Center Moldova
Habsev Grup – Partenerul tău în instalații fotovoltaice
Acest proiect a fost realizat în colaborare cu Redescoperă Moldova

Dragi prieteni, cu puțin timp în urmă am filmat un proiect micuț, dar credem noi că frumos și interesant în același timp. Ne-am dorit să facem cunoștință și bineînțeles să vă arătăm și vouă câteva proiecte sustenabile din Moldova. Toate acestea sunt absolut diferite, dar în același timp fascinante prin beneficiile pe care le aduc.

Mai întâi începem cu grădinița de un milion de euro de la Călărași, unde copii se bucură de niște condiții absolut extraordinare după ce autoritățile locale au câștigat un grant european. În prezent, grădinița DoReMicii din Călăraşi este cea mai eficientă din punct de vedere energetic din țară.

Termoizolarea și instalarea echipamentelor pentru utilizarea surselor regenerabile de energie a dus la reducerea cu 90% a cheltuielilor pentru întreținere. De asemenea, au fost instalate panouri fotovoltaice, pompe de căldură, sistem de ventilație prin recuperare, inclusiv sistem de încălzire și răcire prin pardoseală. Este absolut autonomă și în ciuda geamurilor mari, încălzirea acesteia nu este mai scumpă decât factura plătită pe căldură pentru un apartament cu trei camere!

Bineînțeles că, spre cele trei locații despre care vă vom povesti în această serie de reportaje, am ales să mergem cu o mașină electrică. Și nu una oarecare, dar un Porsche Taycan Cross Turismo 4 capabil de o autonomie de peste 400 de kilometri.

Sperăm să vă placă!

Aici găsiți link spre canalul nostru de YouTube

Cmentariile sunt închise