(video) Podul de pe strada Ismail va ceda în scurt timp!? Nu toţi șoferii văd cea mai proaspăt apărută problemă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Revine în centrul atenției podul de pe strada Ismail. Trec anii şi degradarea sa nu a luat cumva vreo pauză! Autoritățile ar face bine să limiteze traficul pe acesta, mai ales a vehiculelor grele, pentru a evita eventuale tragedii, dacă reparațiile nu sunt în plan să demareze curând.

Conform ultimelor informații, la moment Direcția Transport din cadrul Primăriei Chișinău are semnat un contract de expertiză și proiectare a podului, în valoare de trei milioane de lei. De la construcția acestuia în 1968 și până în prezent nu a fost supus niciodată lucrărilor de reparație.

Autoritățile municipale spun că nu pot fi reparate mai multe poduri în același timp, deoarece se pot forma ambuteiaje din cauza fluxului mare de mașini, însă după reabilitarea celui de pe strada Mihai Viteazul, care va fi dat în exploatare în 2024, se va trece la cel de pe Ismail.

@stopham_md

Этот смот до сих пор эксплуатируется… Безопасно по нему ехать??? #стопхаммолдова

♬ оригинальный звук – StopHAM MD
VIDEO: TVR Moldova

Peste 50.000 de mijloace de transport circulă zilnic pe podul de pe strada Ismail din capitală. Grinzile marginare și parapetele defecte pot pune în pericol circulația rutieră. Directorul general interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, Sergiu Bejan, consideră că ar trebui interzisă circulația pietonilor pe acest pod, a camioanelor de mare tonaj și de redus numărul de automobile care se pot afla concomitent pe pod.

„Este inadmisibilă circulația pietonilor. Deja de câțiva ani este o intensitate de peste 50 de mii de unități de transport timp de 24 de ore, pe ambele sensuri. Nu trebuie să fie acceptat traficul transportului greu, de lăsat doar pentru transportul public și autoturisme. Se face circulația numai pe două benzi, se pune restricții pe distanța dintre transport, asta ar da posibilitate de a avea mai puțin transport pe partea carosabilului”, a declarat Bejan pentru Radio Moldova.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise