(video/update) Ultimul sunet, cu vuiet de motoare. Vezi cum s-au prezentat astăzi unii absolvenți în faţa colegilor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Starea lucrurilor de la Liceul Titu Maiorescu, relatată de jurnal.md.

Pe când toți elevii erau adunați la ultimul careu, liceeni ai clasei a XII-a au apărut pe motociclete, cu motoarele urlând, aplaudați fervent de colegii lor de școală. Tinerii au coborât din spatele șoferilor, iar cei care le conduceau au dispărut cu ele de unde au venit. Manifestația motocicliștilor a fost filmată de un polițist.

Îmbrăcați în haine negre și ochelari de soare, cu mâinile încrucișate la piept, absolvenții, în frunte cu diriginta lor, au luat poziție de drepți pentru câteva secunde, pe fundalul unei secvențe audio, citat din serialul rusesc „Бригада”(Banda): „И за все, что мы делаем, отвечаем тоже вместе. Бригада” (Pentru tot ceea ce facem, răspundem toți împreună! Banda!)

În calitate de „oaspeți de onoare” liceul i-a avut pe doi reprezentanți ai Direcției de învățământ municipal și pe consilierul fracțiunii socialiștilor Alexandr Odințov, absolvent al acestei școli, care a ținut un discurs, spunându-le elevilor în limba rusă că: „banda fostei școli nr. 4 a fost mereu tare!”

Amintim că serialul rusesc Бригада, difuzat în anul 2002, a devenit foarte popular în Rusia și țările ex-sovietice, precum și în Europa de Est, dar a primit critici pentru portretizarea pozitivă a criminalilor și estetizarea violenței. După difuzarea acelui film, majoritatea tinerilor din spațiul ex-sovietic visau să devină bandiți, iar banditismul în aceste țări a devenit un trend printre tineri.


Momente inedite la Liceul Teoretic Titu Maiorescu din municipiul Chișinău. Absolventele clasei a 12-a și-au făcut apariția la careul, denumit generic Ultimul sunet, pe… motociclete. Acestea au fost întâmpinate de colegii lor, care le așteptau aliniați într-un rând în fața liceului.

Unul dintre părinți a declarat pentru alerta.md că tatăl unei eleve face parte din comunitatea motocicliștilor din Republica Moldova și s-a oferit să aducă absolventele pe două roți.

Iar în curtea Liceului Teoretic Mihai Eminescu din oraşul Căuşeni, absolvenţi au intrat cu maşini sub fundal muzical:

Cmentariile sunt închise