(video) Cum își imaginează inteligența artificială că poate realiza filme după descrieri de text
OpenAI, renumitul producător al lui ChatGPT, a realizat un nou pas în dezvoltarea sa prin crearea programului Sora care va transpune în imagini video un text scris.
La moment, crearea unui video de câteva minute poate dura multe ore de producție și post-producție. Noi știm acest lucru foarte bine pentru că vă delectăm de ani mulți cu filmulețele noastre despre mașini și evenimente frumoase. Azi, 16 februarie 2024, OpenAI a dat drumul noului său program de generare de conținut video.
OpenAI a inventat Sora
Sora vrea să ajute astfel creatorii de conținut cu imagini spectaculoase și video-uri precum cel de mai sus. Chiar dacă încă se află în faza de început și mai are multe de învățat, este un pas important.
Spre exemplu, producătorii auto vor putea realiza video-uri cu mașinile ce vor fi lansate fără să mai iasă din studiouri. Mașinile nu vor mai fi expuse și nu vor avea riscul să pățească precum Lancia care s-a dat de gol când a scos din apă modelul Ypsilon. Cum a ajuns acolo, idee n-avem.
La moment, video-urile realizate de Sora sunt realizate cu ajutorul unui alt generator de imagini al OpenAI, și anume Dall-E. Producătorul susține că încă se află în proces de cercetare și evoluție. Prin urmare, este foarte posibil să putem vedea probleme la editări.
OpenAI mai are de lucru
Spre exemplu, se poate ca în textul de referință să scrie că un om mușcă dintr-o ciocolată, iar la filmare să nu mai apară bucata lipsă după mușcătură. De asemenea, am observat că Sora a vrut să se joace și cu filmările de autovehicule.
Am mai încercat de câteva ori ChatGPT pentru a-l verifica dacă știe să compună texte despre automobile și n-ar fi trecut testul de angajare la Autoblog.md. La capitolul filmare în video-ul de mai sus apreciem felul în care a imaginat drumul, unghiul filmării, viteza și praful.
Dar oricât am încercat să ne dăm seama ce fel de automobil este acel ”SUV clasic” cum îi spun ei, tot n-am putut înțelege. Nu ne spuneți că este un Hummer H1 sau o Toyota Megacruiser pentru că nu este cazul. Seamănă dar nu-s la fel. Desigur, nu este nici vorba despre Land Rover Defender 110. Ei spun că este un ”Dandver”. Noi n-am auzit până acum de așa marcă.
De asemenea, am remarcat că uneori mașina merge drept dar are roțile virate sau că este în viraj și are roțile drepte. Sunt câteva detalii pe care le-am observat și le punem pe seama stadiului incipient în care este proiectul.
Sora încă nu este deschisă către utilizatori
Prin urmare, trebuie să iertăm aceste stângăcii ale programului Sora. Cei de la OpenAI au anunțat ce știe să facă și ne-au prezentat mai multe filmulețe realizate de dânșii. Dar trebuie știut că la moment nu este posibil pentru utilizatorii obișnuiți să realizeze filme cu acest program.
Desigur, ne vor aștepta vremuri grele în care nu vom mai ști să facem distincția dintre un video autentic și unul generat de AI. Ce vrem să știți însă este că noi la Autoblog.md nu folosim nici ChatGPT și nici alte programe care să genereze conținut. N-ar fi corect față de stimații noștri cititori, prieteni și parteneri. Apreciem, totuși, evoluția tehnologică în domeniul inteligenței artificiale și am și testat-o în scopuri bune pentru a afla de unde au moldovenii bani pentru mașini scumpe. Răspunsul său n-a făcut prea multă lumină.
Cmentariile sunt închise