Descoperire în vama Oancea: Mercedes cu părți componente de la altul furat din 2021

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Poliţiştii de frontieră din vama Oancea au reținut de curând un autoturism de lux, pe care erau montate componente de la un autoturism similar. Acesta din urmă era declarat furat de către autoritățile din Marea Britanie, încă din anul 2021!

Cazul s-a întâmplat pe 25 iunie. În vamă s-a prezentat, la volanul unui ansamblu rutier format dintr-un microbuz și o platformă, ambele înmatriculate în RM, un cetățean român de 26 de ani. Acesta intenționa să părăsească România, având pe platformă un Mercedes-Benz GLE înmatriculat în Germania.

Descoperire în vama Oancea: Mercedes cu părți componente de la altul furat din 2021

Cu ocazia controlului elementelor de identificare și a interiorului autoturismului transportat, polițiștii de frontieră împreună cu expertul detașat de agenția Frontex au găsit câteva detalii suspecte. S-au constatat diferențe de culoare între portiera posterioară stângă și hayon. Totodată portiera avea un alt număr de producție fătă de restul componentelor.

Autoturismul a fost verificat amănunțit după această descoperire. S-a aflat după numărul de producție de pe portiera diferită o semnalare activă în bazele de date europene, privind un autoturism similar ca marcă și model. Acesta era căutat pentru confiscare, semnalarea fiind introdusă de autoritățile din Marea Britanie încă din 10 iunie 2021.

Cu privire la aspectele constatate, șoferul a declarat că nu are cunoștință despre faptul că duce un Mercedes furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire. Autoturismul în valoare de 175.000 de lei românești a fost reținut în vederea continuării și definitivării cercetărilor. La finalizare urmează a se lua măsurile legale care se impun.

Vezi și: (foto) Alerte la frontieră în privința a cinci mașini, patru dintre care ieșeau din România

Cmentariile sunt închise