(video) Tânărul pilot Oliver Bearman a semnat cu echipa Haas F1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

MoneyGram Haas F1 Team a semnat cu britanicul Oliver Bearman pentru a concura pentru echipa din SUA. Contractul multianual este valabil începând cu sezonul din 2025.

În vârstă de 19 ani, membrul Scuderia Ferrari Driver Academy este în prezent un pilot de rezervă oficial pentru echipă. În același timp concurează în Formula 2 pentru Prema Racing. Acolo, chiar weekendul trecut în Austria, a câștigat cursa Sprint.

În primul său sezon în F2, cel din 2023, Bearman a încheiat anul 2023 pe locul 6 în campionatul piloților, cu 130 de puncte. Pe parcursul sezonului a obținut patru victorii, cinci podiumuri, două pole position-uri și a făcut două tururi rapide. De asemenea, el a ajutat Prema să obțină locul doi în campionatul constructorilor.

Bearman, în rolul său suplimentar de pilot de rezervă pentru Scuderia Ferrari, a avut un debut memorabil în F1 în martie, în Arabia Saudită, când l-a înlocuit pe Carlos Sainz care a fost operat de apendicită. A devenit astfel al treilea cel mai tânăr pilot participant în istoria F1. Și atunci, la volanul unui SF-24, a reușit să finiseze al șaptelea!

Oliver nu este străin pentru MoneyGram Haas F1 Team – singura echipă americană care concurează în Formula 1. El a participat la două sesiuni FP1 pentru echipa din Kannapolis în 2023, în Mexic și respectiv Abu Dhabi, urmate de o zi întreagă pe VF-23 la testul de final de sezon din Abu Dhabi.

Anunțat ca pilot de rezervă oficial pentru MoneyGram Haas F1 Team în luna ianuarie a acestui an, activitatea lui Oliver Bearman cu echipa în acest sezon include șase sesiuni FP1, Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone din acest weekend marcând a treia sa apariție în VF-24, urmând Ungaria, Mexic și Abu Dhabi.

„Este un lucru interesant să putem oferi unui tânăr pilot atât de talentat precum Oliver Bearman primul său loc full-time în Formula 1. A devenit un pilot incredibil de matur sub îndrumarea Academiei de piloți Scuderia Ferrari, iar lumea a văzut asta cu ochii ei când a fost chemat în ultimul moment să participe la Marele Premiu al Arabiei Saudite. Oliver a demonstrat că este mai mult decât pregătit pentru această sarcină, iar noi înșine am văzut acest lucru rulând cu el în mașinile Haas în sesiunile noastre FP1 din ultimele două sezoane. Așteptăm cu nerăbdare să îl dezvoltăm în continuare ca pilot și să profităm de talentul său – atât în interiorul, cât și în exteriorul mașinii. Oliver este un tip grozav și un plus foarte binevenit pentru echipă atunci când ni se alătură pentru weekendurile FP1. Acum că știm că această relație va fi pe termen lung, este un lucru pozitiv pentru toți cei implicați.”

Ayao Komatsu, Team Principal al echipei MoneyGram Haas F1

„Este greu să exprim în cuvinte cât de mult înseamnă asta pentru mine. Să spun cu voce tare că voi fi pilot de Formula 1 pentru MoneyGram Haas F1 Team mă face extrem de mândru. Să fiu unul dintre cei foarte puțini oameni care ajung să facă lucrul la care au visat când erau copii este ceva cu adevărat incredibil. Lui Gene, Ayao și tuturor celor de la Haas, le mulțumesc că au crezut în mine și că au avut încredere în mine pentru a vă reprezenta echipa. Mi-a făcut mare plăcere să lucrez cu toată lumea de când ne-am întâlnit prima dată în Mexic și abia aștept să mă bucur de acest moment cu ei și, sper, de multe altele în viitor. Pentru Fred, Marco, Jock, Alessandro și toți cei de la Scuderia Ferrari Driver Academy, pur și simplu, nu aș fi aici fără voi. Vă mulțumesc pentru că m-ați pregătit încă din F4 pentru această oportunitate incredibilă și știu că voi da tot ce am.”

Oliver Bearman

Bearman a fost acceptat la prestigioasa Scuderia Ferrari Driver Academy în noiembrie 2021 – britanicul urmându-i pe Charles Leclerc, Mick Schumacher și Robert Shwartzman în ascensiunea spre lumea F1.

Bearman, înainte de a absolvi Campionatul FIA Formula 2 în 2023, a câștigat Campionatul F4 italian 2021 și Campionatul ADAC F4 2021. Iar în 2022 a concurat și în F3.

Echipa Haas urmează să-și aleagă și al doilea pilot. Deocamdată nu e clar dacă va fi prelungit contractul cu Kevin Magnussen. Amintim că Nico Hülkenberg se mută la Kick Sauber.

Cmentariile sunt închise