(video) Stabilitate: Piloții Red Bull Racing nu au cedat primele poziții nici în Saudi Arabia Grand Prix

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), campionul mondial en titre, a câştigat în weekend și Marele Premiu al Arabiei Saudite. Etapa a doua a Campionatului Mondial de F1 a avut loc pe circuitul urban de la Jeddah.

Triplul campion mondial a plecat din pole position şi a obţinut a 56-a victorie din carieră, a noua consecutivă. Din nou, în clasamentul final la devansat pe coechipierul Sergio Perez, ca şi în Bahrain.

În ciuda scandalului care macină echipa Red Bull, legat de un managerul general Christian Horner, monoposturile sale şi-au confirmat rapiditatea pe circuitul saudit.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Monegascul Charles Leclerc, care a împărţit prima linie la start cu Verstappen, a completat podiumul, la aproape 20 de secunde de învingător. El a obţinut, totuşi, punctul pentru cel mai rapid tur al cursei, reuşit in extremis.

Tânărul său coechipier britanic Oliver Bearman, care l-a înlocuit pe spaniolul Carlos Sainz jr, operat vineri pe neașteptate de apendicită, s-a clasat pe un excelent loc şapte, la debutul său în Formula 1.

Bearman, care a plecat în cursă de pe locul 11, a devenit, la 18 ani, 10 luni şi o zi, al treilea cel mai tânăr pilot care participă la un Grand Prix de F1.

Australianul Oscar Piastri (McLaren) s-a clasat pe locul al patrulea, iar veteranul spaniol Fernando Alonso (Aston Martin) a fost al cincilea. Multiplul campion mondial Lewis Hamilton (Mercedes-AMG) s-a clasat pe locul 9.

Următoarea etapă se va desfășura în Australia, peste o săptămână.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise