(video) Noul sezon de Formula 1 a început. Max Verstappen a câștigat fără mare efort prima etapă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul olandez Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Bahrainului, prima cursă a sezonului 2024 din Campionatul Mondial de Formula 1. Aceasta nu a avut loc astăzi, duminică, cum se întâmplă de obicei, ci s-a desfăşurat sâmbătă seara pe circuitul de la Sakhir.

Campionul mondial en titre, plecat din pole position, a dominat cursa de la un capăt la altul. Rezultatul – a 55-a victorie din cariera sa.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Max Verstappen a fost atât de rapid încât l-a devansat cu tocmai 22 sec 457/1000 pe mexicanul Sergio Perez, colegul său de la Red Bull, clasat pe locul secund. Poziţia a treia a fost ocupată de spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari), la 25 sec 110/1000 distanță.

Victoria de la Sakhir a fost a 114-a obţinută de Red Bull Racing de la intrarea sa în F1 în urmă cu 20 de ani. Grație acesteia a egalat echipa Williams, ocupanta poziţiei a patra în clasamentul all-time din Marele Circ. Scuderia Ferrari este deocamdată de neîntrecut – 243 de succese.

Următorul Mare Premiu al sezonului se va desfăşura în aceeași zonă geografică, în Arabia Saudită, sâmbăta viitoare.

Clasamentul Marelui Premiu al Bahrainului – Top 10:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise