(video) Mercedes a făcut la IAA Mobility 2023 încă două noutăți importante pentru fanii mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În cadrul evenimentului central al mărcii Mercedes-Benz, ţinut la IAA Mobility 2023 din München, compania a făcut un anunţ important pentru fani, primii dintre care, de la faţa locului, au rămas foarte încântați. Producătorul auto planifică pentru producţie un g-Class, care va exista pe lângă cunoscutul G-Class!

Şeful Mercedes Ola Källenius a declarat că micul g-Class va fi electric, capabil în off-road, instantaneu recunoscut şi accesibil pentru un număr mai mare de oameni! Se zvonește că va intra în vânzare în 2026 și va avea la bază aceeaşi platformă MMA precum Concept CLA Class, respectiv noile generaţii CLA, GLA şi GLB.

Un apropo: MMA va fi ultima platformă nouă a Mercedes-Benz Group care va fi compatibilă şi cu motoare cu ardere internă.

Dar până la momentul lansării noului g-Class, pe piaţă va apărea noul G-Class facelift şi varianta-i electrică EQG, prototipul său pre-serie fiind de asemenea expus la standul mărcii în aer liber din München:

De asemenea, în acelaşi stand, a fost parcat un alt prototip al unei viitoare maşini. Cei care intenționează să-şi procure un Mercedes-AMG GT de nouă generaţie ar trebui să cunoască despre faptul că modelul va exista într-o versiune de top plug-in hybrid E PERFORMANCE, cu peste 800 de cai putere, una care nu este disponibilă deocamdată (poate nici nu va fi) pentru noul Mercedes-AMG SL!

Unitatea de propulsie va fi preluată cel mai probabil de la noul S 63 AMG sau modelul GT cu patru portiere.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise