(video) IAA Mobility 2023: Premieră – Noul Mercedes-Benz E-Class All-Terrain

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dacă s-a făcut, înseamnă că există o cerere pentru astfel de produse! În cadrul IAA Mobility 2023 din München, Mercedes-Benz a prezentat încă o maşină, una de producţie. Este vorba despre noua generaţie E-Class All-Terrain, un break interesant capabil şi de ieşiri fără probleme pe drumuri stricate.

Caracteristici cheie:

  • Vehiculul are un aspect inconfundabil All-Terrain: elementele de design off-road includ grila frontală unică, barele de protecție speciale, apărătoarele într-un crom lucios și bosajele gri pentru arcurile roţilor. Alt detaliu este un apărător robust al pragului de încărcare din portbagaj, cu aspect de oțel inoxidabil. La interior există pedale sport AMG din oțel inoxidabil și covorașe cu sigla All-Terrain.
  • Cu valori cd de la 0.28, noul modelul reprezintă o performanță de top în segmentul său. Suprafața frontală A, de 2.39 m2, este mai mare decât cea a modelului anterior (2.37 m2).
  • Cu cadrul grilajului iluminat (opțional), două fascicule de fibre optice poziționate în spatele benzilor cromate primesc lumină de la modulele LED.
  • În comparație cu E-Class Estate, modelul All-Terrain este mai mare doar din punct de vedere al înălțimii. Are aproape aceeași lungime și măsoară în total 4.950 mm. Lățimea este de 1.904 mm, iar înălţimea de 1.497 mm. Dimensiunea standard a anvelopei este 235/55 R 18 pe jante de 18 inchi. Sunt disponibile roți opționale de până la 20 de inchi.
  • Noul E-Class All-Terrain este cu 28 mm mai lat decât modelul anterior. Pasagerii din spate beneficiază în special de ampatamentul mai lung cu 22 mm (2.961 mm). Acum au, de asemenea, 1.519 mm de spațiu pentru coate (+25 mm).
  • Capacitatea bagajelor poate fi extinsă de la 615 la 1.830 litri, iar în versiunea PHEV variază de la 460 la 1.675 de litri. Spătarele scaunelor pot fi rabatate în proporţie 40:20:40. Hayonul EASY-PACK este dotare standard. Se deschide și se închide convenabil prin utilizarea a trei moduri. Husa retractabilă pentru bagaje și plasa despărțitoare (ambele standard) au un design din două piese, fiecare cu propria casetă cu role.
  • Are o capacitate de remorcare frânată de până la 2.1 tone. Acest lucru este valabil și pentru versiunea PHEV. Capacitatea de remorcare nefrânată este de 750 de kilograme. Cârligul de remorcare suportă o sarcină de 84 kg.
  • În funcție de piață, modemul de la bord foloseşte tehnologia 5G. Acest standard acceptă rate de transfer de date mult mai rapide decât LTE/UMTS. Opţional este monitorul pentru pasagerul din faţă, dar şi sistemul audio Burmester 4D surround, printre altele.
  • Cheia digitală le permite șoferilor să folosească un iPhone sau Apple Watch în calitate de cheie pentru mașină. Cu acesta, modelul poate fi pornit, deschis sau blocat. Cheia digitală poate fi partajată cu până la 16 persoane.
  • Acum, pe noul E-Class All-Terrain, acustica poate fi experimentată cu un al treilea simț: banda luminoasă activă din partea de sus a panoului de bord și din panourile ușilor frontale poate produce o interpretare vizuală a oricărui conținut audio.
  • Sistemul de climatizare automată THERMOTRONIC (extra opțional) dispune de un nou tip de ventilare: toate duzele frontale pot fi repoziționate electric ca prin farmec. Această nouă funcție de confort, numită Digital Vent Control, este implementată cu actuatoare. În fiecare conductă de ventilație sunt amplasate două motoare electrice mici.
  • Active Park Assistant se oferă standard şi poate fi lansat intuitiv de pe ecranul tactil. Intrarea și ieșirea automată din locurile de parcare sunt, de asemenea, mult mai rapide decât înainte, deoarece viteza a fost mărită la 4 km/h.
  • E-Class All-Terrain este echipat standard cu suspensie pneumatică AIRMATIC cu o singură cameră. Oferă cu până la 46 mm mai multă gardă la sol decât un E-Class Estate obişnuit și o amortizare reglabilă continuu, automat şi individual fiecărei roţi, pentru etapele de compresie și recul ale amortizoarelor.
    • Tehnologia sofisticată a senzorilor și algoritmii adaptează amortizoarele la suprafața drumului, astfel încât impactul de la o lovitură cu o roată, de exemplu, să nu fie transferat asupra întregii osii și interiorului.
    • Cu all-round level control, AIRMATIC menține garda la sol constantă, indiferent de sarcina vehiculului, adaptându-se în același timp la condițiile necesare. 
    • Iar pentru a reduce rezistența aerului și a îmbunătăți consumul, atunci când funcționează în programul de conducere COMFORT vehiculul este coborât automat cu 15 mm când se atinge 120 km/h.
  • Standard mai este: tracțiunea integrală 4MATIC, un program de conducere în off-road, un ecran special cu informaţii specifice pentru off-road și o „capotă transparentă” – parte a setului de camere la 360 de grade.
  • Sub capotă situaţia este următoarea:
    • Cu tehnologia de amplificare inteligentă și un demaror-generator integrat (ISG) care completează turbocompresorul, atât variantele diesel, cât și pe benzină sunt mild hybrid. O nouă baterie a crescut puterea motorului electric de la 15 la 17 kW și cuplul de amplificare la 205 Nm.
    • Utilizatorii versiunii diesel plug-in hybrid vor putea rula cu electricitate chiar şi în modul off-road. În modul electric viteza maximă e limitată la 140 km/h.
    • O altă caracteristică de înaltă tehnologie este amplificatorul de frână electromecanic inteligent. Acest lucru asigură că sistemul de frânare combină recuperarea electrică cu frâna hidraulică pentru o eficiență maximă.
    • Motorizările valabile:
      • E 220 d 4MATIC – diesel de 1.993 cm3 cu 197 CP/440 Nm (plus boost-ul de 23 CP/205 Nm asigurat de sistemul mild hybrid când este necesar). Face 0-100 km/h în 8.1 secunde şi atinge maximum 220 km/h. Consumul mixt declarat – 5.3-6.0 litri/100 km.
      • E 450 4MATIC – benzinar de 2.999 cm3 cu 280 CP/500 Nm (plus boost-ul de 23 CP/205 Nm asigurat de sistemul mild hybrid când este necesar). Face 0-100 km/h în 4.7 secunde şi atinge maximum 250 km/h. Consumul mixt declarat – 7.9-8.7 litri/100 km.
      • E 300 de 4MATIC – diesel de 1.993 cm3 cu 197 CP/440 Nm + motor electric cu 129 CP/440 Nm pentru un total de 313 CP/700 Nm. Face 0-100 km/h în 6.9 secunde şi atinge maximum 213 km/h. Consumul mixt declarat – 0.6-0.9 litri/100 km. Bateria de 25.4 kWh (utilizabili doar 19.5) asigură o autonomie de până la 102 km.

Modelul va fi vândut începând cu primul trimestru al anului 2024.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise