(video) Un Alpina Roadster V8, în valoare de jumătate de milion de dolari, furat şi accidentat în California

Încă o situaţie care a ajuns în atenţia presei auto, în contextul protestelor violente care mai au loc în prezent în unele oraşe din Statele Unite ale Americii, este despre un rar Alpina Roadster V8.

Un exemplar al acestui automobil sport exclusivist a fost furat de un răufăcător, însă nu a putut ajunge departe cu el.

Vezi imagini de la minutul 10:30

Potrivit informaţiilor disponibile, BMW-ul Z8 modificat de atelierul Alpina se afla într-un showroom devastat din Santa Monica, California. Tipul care a urcat la volan, fiind cel mai probabil într-un extaz şi cunoscând că comite o infracţiune, chiar după câteva intersecţii l-a proiectat într-un stâlp după ce i-a pierdut controlul.

Pentru că instant şi-a pierdut din aspect şi valoare, şoferul a părăsit locul accidentului. Cui îi mai trebuie o maşină distrusă, s-ar fi gândit hoţul…

În maşina abandonată a rămas însă hârtia cu descrierea-i şi preţul. Exemplarul produs în 2003 şi cu un parcurs de aproximativ 15.000 de km, într-o stare ideală, era evaluat la 499.000 de dolari!

Amintim că în total, între anii 2002-2003, Alpina a luat la modificat 555 de BMW-uri Z8 în caroserie E52 (450 dedicate exclusiv pentru America de Nord, 105 pentru restul lumii).

Dacă original modelul era dotat cu un motor V8 de 4.9 litri (400 CP/500 Nm), cuplat la o transmisie mecanică în şase trepte, atelierul le-a schimbat cu un V8 de 4.837 cm3 (381 CP/520 Nm), cuplat la o cutie automată cu cinci rapoarte. Astfel, poate face 0-100 km/h în 5.3 secunde şi rula cu maxim 260 km/h.

Amintim că mai devreme s-au mai întâmplat atacuri asupra unor automobile aflate în proprietate privată, pe lângă cele ale poliţiei. De exemplu, în San Leandro, California, aproximativ 50 de mașini noi au fost furate de la un dealer dintr-o singură lovitură, inclusiv SUV-uri Jeep cu peste 700 CP şi coupeuri/sedanuri Dodge.

De asemenea, un Mercedes-AMG GT Coupe a fost incendiat chiar într-un showroom, iar un Porsche 911 GT3 RS a fost distrus pe o stradă din Beverly Hills.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Am explorat şi noi modelul BMW Z8 când am vizitat muzeul mărcii bavareze:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/