(video) Protestele violente din SUA au dus la distrugerea şi incendierea a zeci de maşini de poliţie

Credem că deja ştiţi cu toţii din ştiri că în SUA au loc în aceste zile şi ore proteste în masă în mai mult oraşe împotriva autorităţilor, care au dus şi la confruntări cu forţele de ordine, chiar şi în strada în care se află Casa Albă.

Totul a început după decesul unui bărbat de culoare pe nume George Floyd, care şi-a pierdut viaţa săptămâna trecută în timpul unei arestări violente (a murit asfixiat sub genunchiul unui poliţist alb la Minneapolis), chiar în faţa unor camere de luat vederi (imaginile sub de-a dreptul brutale).

Manifestaţii împotriva rasismului s-au extins şi în alte oraşe din alte ţări precum: Montreal, Londra, Berlin sau Copenhaga. În SUA, oamenii revoltaţi de cele întâmplate se răfuiesc cum pot, cel mai des pe maşinile de poliţie, numărul total al celor stricate şi incendiate ridicându-se la peste 100.

https://www.youtube.com/watch?v=AuZZ7aJ07Eg

https://www.facebook.com/AzorAhaiTheOne/videos/258673145375291/

Polițistul Derek Chauvin, filmat cu telefonul mobil în timp ce stătea cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, lunea trecută, înainte ca bărbatul de 46 de ani să moară, a fost acuzat de omor de gradul trei și omor prin imprudență, a anunțat procurorul comitatului Hennepin, Mike Freeman.

Chauvin urmează să apară astăzi în fața instanței din Minneapolis. După această situaţie răsunătoare, chiar şi soţia sa a depus deja toate actele pentru divorţ.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/