McLaren, despre modele electrificate şi SUV-uri. Cu ce urmează să ne impresioneze britanicii în viitor

Șeful companiei britanice McLaren, Mike Flewitt, într-un interviu pentru portalul american Car and Driver, a dezvăluit unele detalii despre perspectivele electrificării gamei de modele. Marea noutate este că deja următorul model nou care urmează a fi prezentat va fi un supercar plug-in hybrid cu sistem de tracţiune integrală.

McLaren GT

Potrivit lui Mike Flewitt, următorul model vârf de gamă va fi un automobil cu unitate de propulsie de tip PHEV. Cu energia electrică stocată în baterii nu va putea acoperi o distanţă prea mare, doar circa 35 de km, însă electromotoarele îl vor ajuta să arate nişte caracteristici dinamice impresionante.

Modelul cu denumire deocamdată necunoscută va avea nevoie de doar 2.3 secunde pentru a realiza sprintul 0-97 de km/h. Pentru comparaţie, modelul P1 (de asemenea un hibrid, dar cu tracţiune spate), dar şi Senna, au nevoie de aproximativ 2.8 secunde pentru a face acelaşi lucru.

Încă o noutate pe care o aflăm este că viitorul supercar hibrid va fi construit pe o platformă complet nouă, care va fi prezentată în primăvara anului 2020, în timp ce mașina care o va folosi va fi arătată peste aproximativ un an.

Şi surprizele nu se termină aici. Toate modelele McLaren urmează să primească în dotare unităţi de propulsie hibride în următorii trei, patru ani. Însă, compania nu intenționează să producă încă vehicule pur electrice, explicând acest lucru prin costurile mari, nejustificate și greutatea prea mare a bateriilor.

O mică anexă electrică pentru viitorul supercar hibrid îi va creşte greutatea totală cu aproximativ 30 kg, ceea ce este ușor compensată de puterea total crescută. Baterii mai ușoare de generație viitoare ar putea rezolva această problemă, însă până atunci, modelele McLaren vor fi echipate cu unități de propulsie hibride tradiționale care au benzinare ca parte componentă. Conform prognozei șefului companiei britanice, această perioadă poate dura încă 30 de ani!

Ce ţine despre un eventual SUV McLaren, acesta nu se numără nici printre noutățile planificate şi nici printre priorităţile companiei în perspectivă. Acest lucru se datorează faptului că este imposibil de proiectat o astfel de maşină pe un șasiu existent cu motor montat central, iar pentru a cheltui în jur de un miliard de dolari pentru crearea unei platforme complet noi cu o poziţionare frontală a motorului, britanicii nici nu se încumetă să se gândească la asta.

https://autoblog.md/foto-premiera-noul-mclaren-elva-1-66-milioane-de-euro-pentru-0-200-km-h-in-sub-sapte-secunde/

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/