Ucraina: Un șofer a fost privat de dreptul de a conduce pentru 56 de ani, 6 luni și 14 zile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Ucraina, un cetățean care a fost privat în mod repetat de permis pentru condus în stare de ebrietate, dar care nu a respectat în mod sistematic hotărârile judecătorești, a fost pedepsit recent într-un mod mai radical.

A fost privat de dreptul de conducere pentru următorii 56 de ani, el însuși având vârsta de 29 de ani. În total în cariera sa de șofer a fost prins de șapte ori beat la volan!

Instanța a atașat părțile restante ale sancțiunilor în conformitate cu hotărârile judecătorești menționate mai sus, care au fost emise anterior. A impus în cele din urmă o sancțiune administrativă șoferului sub forma unui arest pentru o perioadă de 15 zile. De asemenea cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pentru o perioadă de 56.5 ani!

Decizia neobișnuită a fost luată la 11 iunie de judecătorul Petr Tișkun de la judecătoria Goșianskii din regiunea Rivne. „Un nou record sau mai degrabă un anti-record în Ucraina”, a declarat judecătorul, citat de sud.ua, care a descris cazul abia la început de iulie.

Din dosar aflăm că din noiembrie 2023 și până în aprilie 2024, șoferul a fost tras la răspundere de cinci ori. Mereu s-a ales cu amendă de 51.000 de hrivne și privarea de dreptul de a conduce pentru 10 ani.

La 15 aprilie, acesta a fost oprit în timp ce conducea un Ford Escort cu semne evidente de ebrietate narcotică, a refuzat să se supună unui examen medical, iar instanța l-a găsit din nou vinovat și l-a condamnat la arest timp de 15 zile, din nou cu o interdicție de a conduce timp de 10 ani.

În același timp, instanța a adăugat părțile neexecutate din cele cinci pedepse anterioare sub formă de privare de dreptul de a conduce, în urma căreia termenul a crescut la 56 de ani, 6 luni și 14 zile.

Vezi și: În Rusia s-a pronunțat prima condamnare la închisoare pentru condusul trotinetei în stare de ebrietate

Cmentariile sunt închise