(foto) Descris drept model de colecție și unic în Moldova. Se vinde ultimul BMW cu motor V12

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Republica Moldova a apărut în vânzare un automobil mai neobișnuit, pe care producătorul l-a făcut în funcție de cerere, păstrându-i astfel un caracter exclusivist. Este vorba despre un BMW M760Li facelift – ultimul BMW stradal de serie cu motor V12!

Vânzătorul îi atribuie un statut de colecție, chiar dacă are un parcurs de 137.000 de km. Iar prețul i-ar fi motivat de faptul că ar fi unicul exemplar înregistrat în Republica Moldova și mai are o echipare completă. Anul fabricației e 2019, atunci când a și fost lansat. Mai dispune de o garanție oficială.

M760Li xDrive este echiparea de top a Seriei 7 (G11)

A fost prezentat în februarie 2016 și a debutat la Salonul Auto de la Geneva. Este propulsat de motorul BMW N74, un V12 twin-turbo de 6.6 litri care genera o putere maximă de 610 CP și un cuplu de 800 Nm. Și asta fără niciun fel de hybrid. Dacă este specificat pachetul opțional M Driver’s Package, viteza maximă se mută la 305 km/h.

Fiind primul Seria 7 care este un model M Performance, M760Li s-a ales inclusiv cu reglare specifică M Performance a programelor de schimbare a treptelor de viteză, frâne M Sport de 19 inchi, un eșapament M Sport, anvelope de performanță și Direcție activă integrală standard. Este, de asemenea, primul model BMW cu V12 care este combinat cu sistemul xDrive standard. Toate modelele anterioare aveau doar tracțiune spate.

M760Li se mai deosebește de versiunile inferioare printr-un bodykit specific, un design exclusiv de jante, aplicații în Cerium Grey, insigne V12, un design unic al terminațiilor de eșapament și altele. Personalizarea interiorului rămânea la discreția clienților.

Când a trecut prin facelift, în 2019, din cauza instalării unui filtru de particule pentru reducerea emisiilor, puterea motorului a scăzut până la 585 CP. Însă cuplul a crescut cu 50 Nm! Având o greutate de 2.3 tone, poate realiza 0-100 km/h în 3.8 secunde.

Apropo, am testat modelul în cauză la fel în 2019: (video) Test Drive: BMW M760Li – cea mai tare Seria 7 pe care am condus-o vreodată!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise