(video) Veste bună pentru navetiști! S-a deschis pentru circulație o centură a municipiului Bârlad

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O veste bună pentru navetiștii moldoveni vine din România. Astăzi, la 15:00, s-a deschis pentru circulație o centură de ocolire a municipiului Bârlad. Acest nou drum permite traficului rutier de tranzit să evite traversarea municipiului Bârlad și va fluidiza circulaţia spre şi dinspre vama Albița.

Pe traseul de 11 km și 281 de metri lungime au fost construite:

  • 3 intersecții giratorii cu drumurile naționale DN24, DN24D și DN24A
  • 4 poduri și 25 de podețe
  • 3 pasaje
  • 2 parcări de scurtă durată (la km 3+160 și la km 10+060)

Parte carosabilă: două benzi de 3.5 metri lățime și două acostamente de 1.5 metri (cu 0.75 m bandă de încadrare).

„Este un proiect mult-așteptat de bârlădeni, pe care astăzi îl dăm în trafic, după finalizarea și inspectarea tuturor lucrărilor executate de constructor. Totodată este un proiect asumat în întregime de DRDP Iași și de subsemnatul, care am găsit acest proiect blocat și pe care l-am adus astăzi, alături de noul antreprenor, în stadiul finalizării lucrărilor.

Cu această ocazie, bârlădenii vor scăpa de coșmarul traficului greu prin municipiu, proiectul fiind unul benefic pentru întreaga Moldovă, având în vedere că Varianta Ocolire Bârlad asigură tranzitul auto spre Tecuci, Galați și mai departe, spre Litoral.

Țin să mulțumesc încă o dată constructorului pentru mobilizarea exemplară, autorităților locale și județene pentru sprijinul acordat în obținerea tuturor avizelor necesare și tuturor partenerilor care au fost alături de noi pe tot parcursul acestui proiect.

Nu în ultimul rând, țin să mulțumesc bârlădenilor pentru răbdarea demonstrată, cu speranța că această nouă arteră va fi utilizată o perioadă cât mai îndelungată și cu respectarea normelor de conduită în trafic.”

Inginer Ovidiu Mugurel Laicu, directorul general regional al DRDP Iași

Valoarea contractului prin care s-au realizat toate lucrările – 132.050.652,68 de lei românești fără TVA.

Vezi și: (foto) Vămile Sculeni și Leușeni-Albița, luate cu un mai mare asalt de câteva zile consecutiv

Cmentariile sunt închise