(video) Premieră la Chengdu Motor Show: Noul VW Passat Pro – sedanul din visul europenilor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Europa, noul Volkswagen Passat B9 este oferit numai cu o caroserie break și l-a momentul premierei s-a crezut că sedanul e istorie. Însă în China se trăiește într-o altă realitate. Acolo nu există doar un Passat sedan de ultimă generație, ci chiar două!

Primul se numește Magotan și este produsul parteneriatului FAW-VW. Iar noul Passat Pro, care a debutat la Chengdu Motor Show, este realizat de SAIC-VW.

Caracteristici cheie:

  • Cel mai nou Passat Pro este cea mai apropiată rudă a noului break european: ambele au o parte identică a feței. Există posibilitatea de a alege atât o specificație de bază cu design business și multe elemente cromate, cât și un design sport cu decor negru. Există și un pachet special Darth Vader care întunecă mașina pe mai multe fronturi.
  • Curios este că sedanul chinezesc este mai mare decât break-ul european: ampatamentul îi este mai mare cu 30 mm (2871), iar lungimea totală trece de cinci metri (5006 mm)! Magotan-ul înrudit cu același ampatament are 4990 mm pentru comparație. Lățimea lui Passat Pro este de 1850 mm, iar înălțimea este de 1489 mm. Sunt jante de 17-19 inchi.
  • Habitaclul celor două sedanuri chinezești sunt proiectate aproape identic și diferă de cel din break-ul european în primul rând prin prezența unui al treilea ecran (11.6 inchi) pentru pasager. Tableta centrală are o diagonală de 15 inchi (2K), iar panoul de bord măsoară 10.3 inchi.
  • Lista de dotări poate cuprinde head-up display cu realitate augmentată, iluminare ambientală conturată și un sistem de parfumare a aerului. Sistemul audio Harman/Kardon are 16 difuzoare, inclusiv în tetierele posterioare.
  • În echiparea de top, Passat Pro poate oferi încălzire, ventilație și masaj chiar și pe locurile din spate, precum și reglarea electrică a înclinării spătarului (22-32 grade). Farurile pot fi Matrix LED.
  • Interesant mai este de remarcat un sistem de conducere semi autonomă de nivel 2, creat în colaborare cu celebra companie DJI. În total muncesc 25 de senzori.
  • Precum Magotan, noul Volkswagen Passat Pro are două benzinare pure sub capotă, datorită platformei MQB Evo. Ambele sunt combinate cu un DSG cu șapte trepte și tracțiune față. Unitatea 1.5 TSI dezvoltă 160 CP și 250 Nm, iar cea 2.0 TSI – 220 CP și 350 Nm.
  • Proporția de oțel de înaltă rezistență în caroserie este de până la 90%. Standard este echipat cu 10 airbaguri!

SAIC-Volkswagen a declarat că fostul Passat va mai rămâne pe linia de asamblare o vreme, iar noul Passat Pro va fi vândut inițial în paralel cu acesta. Startul vânzărilor ar trebui să aibă loc înainte de sfârșitul anului. Prețul orientativ – echivalentul a 24.500 de euro. Pentru comparație, în Europa se cer 40.500 de euro pentru un Passat break în echipare simplistă de bază.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise