(update) Drumul spre vama Leușeni, deblocat. Anunțurile autorităților

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 16:20) Drumul de acces spre postul vamal Leușeni-Albița a fost deblocat, iar circulația mijloacelor de transport reluată în regim normal.


(ora 12:00, articol inițial) Un nou blocaj lângă vama Leușeni. Anunțurile autorităților

Drumul spre vama Leușeni este din nou blocat. În aceste momente este organizat un nou protest inopinat de către reprezentanții asociației Forța Fermierilor.

Inspectoratul General al Poliției anunță că traseul Chișinău-Leușeni, în proximitatea punctului de trecere a frontierei, la moment este blocat. Poliția se află la fața locului pentru redirecționarea și fluidizarea transportului.

Potrivit IGP, acțiunile necomunicate ale organizatorilor despre intenția de blocare creează incomodități repetate celorlalți cetățeni. Amintim că ultimul blocaj de genul dat a fost înregistrat vineri, 16 februarie.

Iată ce prezintă Google Maps, legat de traficul de lângă vama Leușeni, la această oră
Iată ce prezintă Google Maps, legat de traficul de lângă vama Leușeni, la această oră

Anunțurile Serviciului Vamal și a Poliției de Frontieră în context:

Fermieri cu tractoare au blocat din nou, astăzi, accesul spre vama Leușeni, indignați că autoritățile statului nu au răspuns la solicitările lor și trag din timp, după ce au promis că vor veni, ieri, cu răspunsuri la mai multe propuneri ale agricultorilor.

La 20 februarie, reprezentanții fermierilor au avut o întrevedere cu premierul Dorin Recean și ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea. Șeful Guvernului a părăsit ședința mai devreme, justificându-se prin faptul că are o agendă încărcat, fapt ce i-a indignat pe agricultori: „Băieții fierb în stradă, noi am venit să colaborăm, iar dvs vă grăbiți”.

Fermierul Sergiu Stefanco a realizat acum câteva minute o transmisiune în direct de la vama Leușeni, declarând: „Ați văzut întâlnirile mimate la Ministerul Agriculturii. Am solicitat întrevederi cu factori de decizie, nu cu ministrul care nu mai are credibilitate. Bolea nu are timp, el umblă pe la televiziuni, enumeră milioanele și miliardele. Pupăm ușa ministrului Agriculturii pentru că el umblă pe la televiziuni. Cică ne întâlnim vineri. Ca să ce?”

Cmentariile sunt închise