(video) Premieră în industrie: Noul Zeekr 7X a fost dotat cu o funcție de spargere a geamurilor sub apă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pe 20 septembrie, Zeekr a început vânzările noului model 7X în China. Deși compania a adunat peste 60.000 de precomenzi, campania de promovare continuă în forță.

Aflăm cu această ocazie despre una dintre funcțiile care nu a fost comunicată din start. Este numită: „Prima tehnologie brevetată din industrie de spargere a ferestrei cu un singur clic”.

Noul Zeekr 7X este primul automobil de serie din industrie, dotat standard cu un așa-numit sistem de salvare în caz de înec. Știm bine că, odată ce mașina se întâmplă să ajungă în apă și începe să se scufunde, devine tot mai dificil de a fi deschisă o ușă, dar să mai poți sparge un geam și încă din interior.

În acest sens, modelul 7X are un soi de ciocănașe în interiorul ușilor, care pot sparge printr-un declanșator complet mecanic sticla de la bază. Pasagerul, în acest caz șoferul, nu trebuie decât să tragă de un inel special.

Cu o astfel de tehnologie se poate evada în situații critice, inclusiv când energia din sistemul electric al mașinii se întrerupe pentru siguranță. De notat că aceeași procedură se poate face și cu acoperișul panoramic!

Zeekr a organizat acest experiment în parteneriat cu salvatori și totul a decurs conform planului. Deși în occident au loc multe tragedii în circumstanțe similare, mai multe în mașini cu motoare termice, producătorii auto încă nu s-au gândit să ofere în masă o astfel de soluție elementară de salvare a vieții…

Cmentariile sunt închise