(video) Lexus a adaptat modelul NX inclusiv pentru Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lexus introduce în Europa al treilea model din linia Overtrail – NX – devenind un SUV conceput pentru a fi alegerea ideală pentru cei care se bucură de un stil de viață activ și în aer liber. Este echipat pentru a face față drumurilor mai dificile, fiind în același timp la fel de echilibrat și încrezător atunci când se deplasează pe străzile urbane.

Caracteristici cheie:

Exterior

  • Designul său îl diferențiază de gama NX obișnuită, cu detalii stilistice care proiectează forță și scop, dar și o înălțime mai mare pentru a oferi tuturor celor de la bord o priveliște mai dominantă a drumului și a peisajului. La fel cum modelele NX F SPORT pun accentul pe stilul dinamic și pe performanță, NX Overtrail se adresează celor dornici să călătorească dincolo de cotidian și să se bucure de un sentiment de „aventură rafinată”.
  • NX Overtrail stă mai sus de sol, având o gardă la sol mai mare cu 15 mm. Folosește jante din aliaj de 18 inchi cu design exclusiv, de culoare neagră mată, îmbrăcate în anvelope groase all-terrain.
  • Tema detaliilor negre include mânerele ușilor, șinele de acoperiș, carcasele oglinzilor retrovizoare exterioare și marginile lămpilor anti ceață. Muchiile geamurilor au un finisaj negru metalizat, în timp ce grila Lexus are o plasă neagră lucioasă și un cadru negru din oțel inoxidabil.
  • Aceste elemente negre creează un contrast puternic cu noua culoare specială Moon Desert. Alternativ sunt disponibile alte șase vopsele. Denumirea LEXUS de pe hayon aer un finisaj gri.
  • Dacă a fost specificat un cârlig de remorcare, se pot tracta până la 1500 kg.

Interior

  • Cabina este la fel de distinctivă, cu un finisaj exclusiv Overtrail. Tapițeria scaunelor este realizată din piele sintetică neagră Tahara, suplă și durabilă. O nuanță kaki contrastantă este utilizată pentru cotiere, panouri ale portierelor și cusături detaliate în plafonul negru. Există, de asemenea, noi inserții din lemn natural Bookmatch.
  • Sistemul de aer condiționat utilizează tehnologia avansată nanoe-X, introducând în habitaclu trilioane de molecule minuscule de apă. Acest lucru are efectul dovedit de a combate bacteriile, virușii, mucegaiul și mirosurile neplăcute, contribuind în același timp la împrospătarea părului și a pielii umane printr-un efect de hidratare.
  • Iar cu sistemul Lexus Climate Concierge, sursele de încălzire și ventilație sunt reglate cu precizie pentru a asigura o temperatură ideală pentru toți ocupanții. Scaunele din față sunt încălzite, ventilate și reglabile electric.
  • Sistemul de iluminare ambientală al habitaclului poate fi, de asemenea, utilizat pentru a stimula starea de bine. Acesta oferă o iluminare blândă și indirectă în spațiile pentru picioare, panourile ușilor și consolele centrale, cu 64 de culori diferite. Spectrul include 14 nuanțe selectate de Lexus pentru a reflecta diferite stări de spirit inspirate de natură.
  • Configurația interioară este flexibilă, astfel încât se pot rabata cu ușurință scaunele din spate atunci când este nevoie de mai mult spațiu. Hayonul este operabil electric și are o funcție hands-free.

Echipament

  • NX Overtrail vine cu cel mai recent sistem multimedia Lexus Link Pro, cu Apple CarPlay și Android Auto wireless. Include un ecran tactil de 14 inchi, un asistent vocal la bord și sisteme de navigație integrate și bazate pe cloud. Pe lângă un port USB-A frontal există alte patru USB-C, dar și un încărcător wireless pentru smartphone.
  • Sistemul Lexus Safety System + utilizează camere și radare pentru a verifica împrejurimile NX-ului, pentru a recunoaște pericolele și pentru a alerta șoferul sau pentru a iniția frânarea, direcția și controlul mașinii pentru a ajuta la evitarea unui accident. De asemenea, menține fără efort o viteză constantă și o distanță față de alți participanți la trafic. Drept completări vin sistemul E-latch, senzori de parcare față/spate și Panoramic View Monitor.
  • Suspensia ridicată crește garda la sol la 200 mm. Pe terenuri ușor moi și alunecoase, șoferul poate activa modul Trail care a fost adăugat la Drive Mode Select.
  • Echiparea Overtrail include o suspensie adaptivă variabilă sofisticată. Manevrabilitatea precisă și controlul caroseriei sunt ajutate și de amortizoarele de performanță suplimentare posterioare.
  • Printre caracteristicile majore care suprimă intruziunea și generarea de zgomot se numără utilizarea de sticlă de calitate acustică pentru parbriz și geamurile din față și adoptarea de muluri de ușă la nivel și un nou sistem cu două închizători pentru fixarea capotei.
    • Nivelul de atenție se extinde până la forma suprafeței aripioarelor de pe gurile de ventilație ale habitaclului pentru a minimiza zgomotul produs de fluxul de aer.
    • Există, de asemenea, avantajul controlului activ al zgomotului, care reduce zgomotul și bubuiturile de la motor.

Echiparea Overtrail poate fi aleasă în combinație cu motorizările NX 350, 350h și 450h+. Tracțiunea integrală E-Four este oferită standard pe cele hibride.

Vezi neapărat și: (video) Test Drive: Noul Lexus NX 350h

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise