A fost testat de câteva ori, rezultatul fiind diferit! Un camionagiu s-a pornit beat în UE și a trecut vama noastră fără probleme

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ieri, 28 ianuarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, un bărbat originar din Republica Moldova în vârstă de 48 de ani, conducând un autocamion înmatriculat în țara noastră.

Cu ocazia formalităților, polițiștii de frontieră români au constatat că individul era incoerent și emana halenă alcoolică, astfel că a fost tras pe dreapta și s-a procedat la testarea cu aparatul Drager din dotarea PTF Sculeni. Rezultatul a fost de 0.84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Dintr-un motiv necomunicat, polițiștii de frontieră l-au condus ulterior pe bărbat la sediul Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Iași în vederea unei alte verificări cu etilotestul. Noul aparat a indicat 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat!

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă ulterior la Institutul de Medicină Legală Iași pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge. Rezultatele nu sunt disponibile deocamdată.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În România se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Cum a putut trece de vama Sculeni din Republica Moldova într-o astfel de stare ori a consumat cât timp stătea în coadă în vama românească?🤷‍♂️

Î

Cmentariile sunt închise