Accidentul de lângă Ungheni: ”Șoferul” recunoscut vinovat de moartea unei pasagere minore, condamnat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Procuratura Raionului Ungheni anunță despre condamnarea unui alt ”șofer” iresponsabil din Republica Moldova. Infracțiunile comise în stare de ebrietate, dar și în lipsa unui permis de conducere au luat viața unei persoane.

Este vorba despre tragicul accident din seara zilei de 7 februarie, când o adolescentă și-a pierdut viața pe un traseu din raionul Ungheni.

Accidentul de lângă Ungheni: ”Șoferul” recunoscut vinovat de moartea unei pasagere minore, condamnat
FOTO: IGP

Potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Ungheni, ”șoferul” de 24 de ani a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii nominalizate. A fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip deschis, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul succesorului părții vătămate decedate, a sumei de un milion de lei în contul reparării prejudiciului moral, cauzat prin infracțiune, și a sumei de 80.891 lei în contul reparării prejudiciului material.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii de la Ungheni, inculpatul, la data de 7 februarie 2024, în jurul orelor 21:45, fiind în stare de ebrietate alcoolică, conducea un Audi A6, având ca pasageră o minoră de 17 ani.

Deplasându-se pe traseul G90 Ungheni-Cetireni, din direcția satului Cetireni, fără a deține permis de conducere, ignorând cerințele RCR, nu s-a isprăvit cu conducerea autoturismului și a derapat de pe carosabil. S-a lovit într-un copac cu partea laterală dreaptă a autoturismului. În urma accidentului rutier minora a decedat la fața locului.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii. Sentința este cu drept de apel.

Cmentariile sunt închise