Accidentul din Boldurești: Cinci polițiști au creat intenționat impedimente în mersul anchetei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Vă mai amintiți de accidentul rutier pe cât de tragic, pe atât de răsunător din 19 februarie curent din Boldurești, raionul Nisporeni, unde un ex-șef de Inspectorat de Poliție a lovit mortal un copil și a șters putina?

Dacă da, aflați că de atunci Inspectoratul General al Poliției a demarat o anchetă de serviciu pentru a elucida acțiunile/inacțiunile angajaților din subdiviziunile implicate la descoperirea infracțiunii. Și mai nou aflăm pe cale oficială următoarele.

Anunț cu privire la accidentul din Boldurești

Prietenul sau prietenii sar la nevoie?

Direcția inspectare efectiv a IGP a stabilit că cinci angajați ai Inspectoratului de Poliție din Nisporeni nu au acționat corespunzător, conform sarcinilor și rigorilor, în procesul de stabilire a circumstanțelor comiterii accidentului rutier din Boldurești. Aceștia au creat impedimente celorlalți polițiști în procesul de documentare!

În rezultat, prin ordinul șefului IGP, au urmat penalizări usturătoare. Un angajat cu funcție de conducere și unul cu funcție de execuție din Inspectorat au fost demiși! Un polițist a fost retrogradat în funcție, iar alți doi s-au ales cu mustrare aspră!

Între timp, primarul de Boldurești, Nicanor Ciochină, joia trecută a mai primit 30 de zile de arest preventiv. În prezent se află în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Amintim că în trecut el fusese șef al Inspectoratului de Poliție Nisporeni.

Avocatul primarului, Dumitru Buliga, a declarat anterior că probele publicate de către poliție nu le consideră mijloace de probă și că se va plânge la Procuratura Generală pe seama acestui fapt.

Cmentariile sunt închise