(video) Nicanor Ciochină a primit 30 de zile de arest, chiar dacă se simte rău. Avocatul său se va plânge la PG pe IGP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primarul localității Boldurești, Nicanor Ciochină, va sta 30 de zile în arest preventiv în penitenciarul nr. 13 din capitală. Decizia a fost luată în această după amiază de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Ședința a avut un caracter închis și în lipsa inculpatului, notează TV8.

De notat că avocatul învinuitului a cerut instanței respingerea demersului procurorilor prin aplicarea măsurii preventive și eliberarea clientului său sub control judiciar.

VIDEO: TV8

După ședință, avocatul lui Nicanor Ciochină, Dumitru Buliga, a informat presa că acesta s-ar afla brusc, în izolator, „într-o stare de sănătate foarte precară, astfel că nu este în stare să discute detalii despre cele întâmplate”. Respectiv, încă nu ar colabora cu ancheta? Nu se bate fierul cât e cald?…

Totodată, avocatul ar intenționa să se plângă la Procuratura Generală pe IGP pentru că… și-ar fi permis să ne arate nouă tuturor probe din dosar. În această ordine de idei nu le mai consideră probe.

VIDEO: PRO TV

„În ceea ce-o privește pe cea de-a doua persoană reținută (un stomatolog care ar fi Ion Andronache, directorul Î.M. Centrul Stomatologic Raional Nisporeni), care a depus eforturi să-i favorizeze șoferului evitarea pedepsei, potrivit legii penale, infracțiunea comisă de aceasta este mai puțin gravă. Prin urmare, temeiul legal nu permite solicitarea arestului în privința acesteia și, deci, urmează să fie cercetată în libertate.

Pe parcursul investigațiilor, ambii beneficiază de garanțiile procedurale și prezumția nevinovăției, potrivit legii”, declară PCCOCS.


Cât privește unele informații apărute anterior în presă, cu privire la presupusa implicare a fratelui primarului în ascunderea urmelor, care este un procuror, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a venit cu o reacție.

Atașăm textul integral:

Consiliul Superior al Procurorilor consideră necesar de a se expune pe marginea informației apărute în spațiul public referitoare la presupusa implicare a unui procuror în acțiuni ce denigrează statutul procurorului.

La data de 19.02.2024 s-a produs un incident tragic, în rezultatul căruia, spre regret, a avut de suferit un minor (soldat cu decesul acestuia).

Conform datelor apărute în spațiul public, se atrage atenția societății la faptul că un procuror, fiind în relații de rudenie cu făptuitorul, „ar fi fost implicat în ducerea în eroare a organelor de anchetă”. 

Diverse surse operează cu informații care fac referință la implicarea ulterioară incidentului a procurorului. Asta afectează grav reputația acestuia, precum și imaginea instituției Procuraturii în ansamblu.

În acest context, Consiliul Superior al Procurorilor:

  • atrage atenția asupra imperativului respectării mersului urmăririi penale;
  • asigură persoanele interesate că sunt întreprinse toate acțiunile pentru stabilirea circumstanțelor pe caz.  

Consiliul subliniază că „orice om trebuie considerat nevinovat până la probarea culpabilității sale”. De aceea, în lipsa elementelor probatorii, afirmațiile lansate în spațiul public se încadrează în aria presupuselor acuzații, până la pronunțarea unei decizii pe acest caz.

Totodată, Consiliul Superior al Procurorilor s-a autosesizat și asigură opinia publică că acționează în strictă conformitate cu prevederile legislației Republicii Moldova și în interesul cetățenilor.

CSP transmite pe această cale sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Nicanor Ciochină în plan principal // Colaj foto: AutoBlog.MD

Cmentariile sunt închise