Accidentul moto din fața Aeroportului. Ofițerul de patrulare e învinuit oficial de procurori

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

A trecut aproximativ un an de zile de la producerea teribilului accident din fața Aeroportului Internațional Chișinău. Și iată că astăzi Procuratura municipiului Chișinău anunță finalizarea urmăririi penală și expedierea în instanța de judecată a cauzei penale.

Învinuit de cele întâmplate a fost găsit de procurori conducătorul SUV-ului de patrulare. Ofițerul însă pledează în continuare nevinovat.

Polițistul este învinuit de comiterea infracțiunii de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul a două persoane (art.264, alin.5 din Codul Penal).

A trecut aproximativ un an de zile de la producerea teribilului accident din fața Aeroportului Chișinău. Dosarul, trimis în judecată.
FOTO: IGP

Date din rechizitoriu

La 21 octombrie 2023, la miezul zilei, învinuitul, fiind angajat în funcție de ofițer al Inspectoratului Național de Securitate Publică, aflându-se la serviciu în vederea asigurării ordinii publice în regiunea Aeroportului Internațional Chișinău, a condus automobilul de model Toyota Land Cruiser.

În timpul deplasării pe drumul public, fără prioritate de ieșire de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău, n-a luat în consideraţie starea lucrurilor în traficul rutier ce reflectă gradul de protecţie a participanţilor la el împotriva accidentelor și nu a ținut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, astfel, încălcând prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere.

Acesta a conectat fără temei legal semnalul luminos, nu și semnalul sonor al automobilului, după care, continuând deplasarea, nu a oprit automobilul la indicatorul cu prioritate „STOP” – oprire obligatorie, nu s-a asigurat că va periclita traficul rutier, fiind obstacol pentru ceilalți participanți la trafic.

Urmare a acestor acțiuni, în momentul intersectării benzii, a accidentat cu partea din față a automobilului motocicleta de marcă BMW care se deplasa din direcția str. Aeroportului în direcția or. Sângera. În urma impactului motociclistul și pasagera sa au decedat pe loc.

Învinuitul riscă o pedeapsă maximă de până la 10 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Orice persoană acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Cmentariile sunt închise