Acum şi bogaţii pot economisi! Mercedes-Maybach introduce primul plug-in hybrid

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca Mercedes-Maybach a fost considerată ca reper pentru luxul, stilul și statutul auto de când Wilhelm și Karl Maybach au început să construiască automobile în 1921. Scopul lor a fost să creeze „ceea ce este mai bun dintre cele mai bune”, o aspirație care continuă să caracterizeze aura unică a Mercedes-Maybach până în prezent.

Brandul legendar se reinventează continuu pentru a depăși cele mai înalte așteptări ale extraordinarului. Cu succes: actualul Mercedes-Maybach S-Class a cunoscut o cerere în continuă creștere de la momentul lansării pe piață în 2021. Iar cu primul model PHEV, se combină experiența de lux tipică Maybach cu condusul fără emisii în modul de electric.

Noul Mercedes-Maybach S 580 e deschide o experiență și mai impresionantă a tăcerii. În modul de conducere pur electric, interiorul deja excepțional de silențios devine și mai silențios. Salonul alunecă aproape în tăcere și cu zero emisii locale.

Caracteristicile specifice electrice sunt integrate discret, cum ar fi priza de încărcare ascunsă pe partea stângă a vehiculului și accente de culoare albastră în faruri sau starea de încărcare a bateriei de pe panoul de bord.

Baza propulsiei hibride este un motor cu șase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri, extrem de eficient din generația actuală de motoare pe benzină a Mercedes-Benz, care combină o performanță puternică de 367 CP/500 Nm cu un consum de combustibil și emisii de evacuare reduse. O putere combinată a sistemului de 510 CP și un cuplu maxim de 750 Nm garantează performanțe superioare de condus.

Cuplul maxim de 440 Nm (150 CP) al motorului electric este disponibil imediat de la prima turaţie a motorului, rezultând o accelerare rapidă și o manevrabilitate dinamică. Mercedes-Maybach S 580 e accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.1 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h sau la 140 km/h în modul electric.

Un încărcător de bord de 11 kW vine standard pentru încărcarea trifazată de la rețeaua de curent alternativ a bateriei de 28.6 kWh. Opțional este disponibil un încărcător DC de 60 kW pentru încărcare rapidă cu curent continuu. Chiar și atunci când bateria este aproape complet descărcată, o încărcare completă poate fi realizată în aproximativ 30 de minute.

Autonomia electrică a modelului se ridică până la 100 de km, în timp ce consumul mixt în ciclul WLTP este de 0.8-1.0 litri de benzină premium.

Preţul maşinii nu a fost anunţat deocamdată, dar Mercedes-Maybach S 580 e este disponibil inițial în China, urmat de Thailanda, Europa și alte țări. Amintim că o unitate de propulsie similară este disponibilă şi pe S-Class-ul obişnuit.

Cmentariile sunt închise