(video) Amatorii de street racing au fost puşi în gardă? Poliţia japoneză are un nou supercar în dotare

Livreaua iconică alb-negru, găsită pe mașinile poliţiei japoneze, a fost aplicată acum pe una nouă care va funcționa în prefectura Tochigi din Japonia.

Interesant este să aflăm că această mașină de poliție unică nu a fost achiziționată de forţele de ordine, ci a fost donată de un rezident care locuiește în regiune. Vorbim despre un Nissan GT-R R35, primul de acest gen din flota poliţiei nipone.

Potrivit Nissan, darul a marcat 50 de ani de funcționare a fabricii Nissan din Kaminokawa, Tochigi, unde este până în prezent construit modelul GT-R.

În urma unei ceremonii speciale de livrare, automobilul va fi utilizat ca o mașină de patrulare, alăturându-se unei lungi liste de maşini clasice de producţie japoneză care au servit și în trecut. Printre acestea se numără: Honda NSX, Nissan 350Z, Nissan Skyline GT-R (R33 și R34), Mazda RX-7 și RX-8, Mitsubishi GTO și multe altele.

În afară de vopseaua care imită culorile ursului panda, exemplarul mai vine dotat cu un girofar pe acoperiş, sirenă, difuzor, staţie radio desigur, corpuri suplimentare de iluminat, inscripții corespunzătoare unei maşini de poliţie, etc.

Sub capotă nu s-a intervenit: stă un motor V6 turbo de 3.8 litri și o cutie de viteze robotizată cu șase trepte şi două ambreiaje. Datorită celor 570 CP şi 637 Nm, automobilul cu tracţiune integrală poate ajunge la o viteză de 100 km/h în 2.8 secunde, iar cea maximă fiind de 320 km/h.

Criteriile îl fac pe acest GT-R să fie una dintre cele mai puternice și mai rapide mașini folosite de keisatsu (poliţie – în traducere din japoneză) și ar trebui să fie în măsură să anuleze declaraţiile personajului Han din filmul The Fast and the Furious: Tokyo Drift 🙂

“Maşinile poliţiei sunt în echipare standard. Ai tăi 180 de km/h nu îi vor atinge niciodată, de aceea nu îşi fac griji”.

Vezi şi: (video) Poliţia din Tokio s-a dotat cu trei coupeuri Nissan pentru a lupta cu vitezomanii

Vezi şi: INP are o reacție față de șoferul care a sfidat un echipaj de poliție la volanul unui Nissan GT-R

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise