(video) Premieră: Noul Dodge Durango SRT Hellcat – maşina care preia titlul de cel mai puternic SUV de serie

0

Dodge a actualizat din nou modelul Durango, pentru a doua oară, fiind un SUV care a fost lansat tocmai în 2010. Producătorul nu menţionează dacă acesta este ultimul update pe care l-a primit, însă în premieră este disponibil într-o versiune SRT Hellcat!

Maşina cu 720 de CP preia titlul de cel mai puternic SUV de serie din lume!

https://www.youtube.com/watch?v=kGvFtCiUt3Q

Modificările cheie:

  • Design exterior sportiv indiferent de echipare. Grila de radiator reprezintă acum o plasă formată din mici celule în locul unei cruci cromate cum era anterior. Noi sunt farurile, pe bază de LED-uri, mai înguste şi cu o nouă semnătură luminoasă. Noi sunt şi barele de protecţie, dar şi linia de jante disponibile (pot fi doar de 20 inci). Spoilerul de pe hayon a crescut uşor în dimensiuni.
  • Habitaclul are acum de pus la dispoziţie o planşă de bord nou reproiectată integral, care poate conţine inclusiv pe ea inserţii decorative din fibră de carbon forjată. Ecranul central întors cu şapte grade spre şofer, dar şi panoul de control a climatizării sunt complet noi. Panoul de bord din spatele volanului este semi digital, cu un monitor pe centru care afişează vitezometrul.
  • Nou este sistemul multimedia – Uconnect 5 – care a debutat deja pe câteva modele ale grupului FCA. Acesta poate rula pe ecrane tactile cu o diagonală de 8.4 sau 10.1 inci, iar producătorul dă asigurări că este de cinci ori mai rapid ca performanţă decât Uconnect 4.
  • În continuare modelul poate avea două sau trei rânduri de scaune.
  • Din punct de vedere tehnic nu s-au schimbat mare lucruri. Maşinile în echipări locale americane SXT, GT și Citadel (are cel mai bogat habitaclu din punct de vedere al tapiţeriei şi dotărilor) sunt echipate cu un motor V6 natural aspirat, din familia Pentastar şi de 3.6 litri (299 CP/353 Nm).
  • Versiunea R/T are un motor HEMI V8 de 5.7 litri (365 CP/529 Nm), care poate accelera până la 233 km/h. Această maşină cu acest motor a mai primit un eşapament cu setări diferite, care să producă inclusiv un sunet mai agresiv. Același motor poate fi comandat pentru maşina în echipare Citadel, dar cu un eşapament mai liniştit. Toate mașinile menţionate vin în echipare standard cu o cutie de viteze automată TorqueFlite cu opt trepte. Tracţiunea poate fi pe puntea din spate sau integrală, la alegere.
  • Versiunea Dodge Durango SRT, introdusă în premieră în 2017, dispune de un motor HEMI V8 de 6.4 litri (482 CP/637 Nm), care transmite puterea spre toate cele patru roţi. De acum, această versiune va avea standard un sistem Launch Control, prin care poate face 0-97 km/h în 4.4 secunde.
  • În premieră Durango devine disponibil într-o versiune SRT Hellcat, care există deja pentru sedanul Dodge Charger și coupeul Challenger. Dezvoltatorii îl numesc pe bună dreptate cel mai puternic SUV din lume, asta pentru că are un motor HEMI Hellcat V8 de 6.2 litri, care produce 720 CP şi 875 Nm. Pentru comparaţie, modelul Jeep Grand Cherokee Trackhawk care are acelaşi motor şi a deţinut anterior titlul, oferă 717 CP şi 875 Nm de cuplu.
  • Noul Durango SRT Hellcat Hellcat a primit o cutie de viteze ranforsată, AWD, Launch Control şi alte dotări necesare pentru a-l ajuta să facă 0-97 km/h în doar 3.5 secunde. Un sfert de milă în poate parcurge în 11.5 secunde, iar viteza maximă i se ridică la 290 km/h. În acelaşi timp, este capabil să tracteze remorci cu o greutate de până la patru tone.
  • Pentru comparaţie, un nou Durango SRT Hellcat se poate deosebi de acelaşi Durango SRT prin nişte prize de aer suplimentare în bara de protecție frontală, printr-o suspensie reconfigurată cu amortizoare adaptive şi prin nişte elemente ranforsate de fixare a acesteia la subcadre şi caroserie, alături de mecanisme de frânare Brembo mai performante, care au discuri de 400 mm şi şase pistoane în etrierele faţă (pe Durango SRT sunt de 380 mm), iar pe roţile din spate sunt mecanisme cu discuri de 350 mm şi patru pistoane în etriere.

Noul Dodge Durango SRT Hellcat va fi scos la vânzare în SUA de la începutul anului 2021 până la mijlocul verii aceluiași an, deși oficial nu este un model limitat. Restul maşinilor actualizate vor fi disponibile de cumpărat deja din această toamnă.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Comunicatul de presă oficial cu mai multe detalii (în engleză):

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata