Alarmant! 100 de copii implicați în accidente rutiere în Moldova de la începutul verii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În perioada 1 iunie 2023 şi până în prezent, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 78.998 cetățeni cu diverse urgențe, inclusiv 12.209 copii. După acordarea asistenței medicale urgente, 33.405 pacienți dintre care 26.405 maturi și 7.000 copii au fost transportați la spitale.

Conform datelor CNAMUP, de la începutul verii, prin intermediul Serviciului 112 intervenția ambulanței a fost solicitată după producerea a 336 de accidente rutiere pe traseele țării. În urma acestora au avut de suferit 455 de persoane, dintre care 355 maturi și 100 copii.

Echipele de asistență medicală urgentă au acordat ajutor medical prespitalicesc tuturor victimelor și transportat asistat 358 pacienți, inclusiv 89 copii la instituțiile medico-sanitare spitalicești pentru investigații și tratament specializat.

În această ordine de idei, IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească îndeamnă toți cetățenii, participanți la trafic, atât șoferi, cât și pietoni, să fie prudenți, să dea dovadă de maximă responsabilitate și atenție, în scopul protejării sănătății și vieții personale!

Cel mai recent accident despre care se cunoaște public că a implicat minori s-a întâmplat chiar aseară. În intersecția bd. Mircea cel Bătrân cu strada Ion Dumeniuc din Chişinău s-au ciocnit o Skoda şi o Honda, coliziune înregistrată la ora 18:17. În urma impactului la spital au fost transportați doi copii de 4 și 6 ani din Skoda, însă şoferiţele care conduceau ambele maşini nu au avut de suferit. Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru a se stabili cine dintre ele se face vinovată, ne-a comunicat Natalia Stati, ofiţer de presă al Poliţiei Capitalei.

Cmentariile sunt închise