ALERTĂ! Cod Portocaliu de ninsori puternice în Moldova începând de miercuri

(update) Cod Portocaliu anunţat pentru întreg teritoriul ţării.


Sunteţi uimiţi de temperaturile de primăvară devreme şi de soarele care a ieşit astăzi? Dar staţi că iarna adevărată e pe drum şi se apropie rapid de ţara noastră! Ultima lună din acest sezon nu ne va lăsa fără zăpadă, asta pentru că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat în această după amiază, acum câteva clipe, o alertă Cod Galben şi o alta Cod Portocaliu de schimbare bruscă a vremii!

Avertizarea este valabilă iniţial începând cu ziua de miercuri, 5 februarie, şi va continua până pe 6 februarie inclusiv. În funcţie de evoluţia fenomenelor, SHS va actualiza acest mesaj prin avertizări meteorologice ulterioare.

În legătură cu deplasarea din vestul Europei al ciclonului atlantic, pe teritoriul țării se prevăd condiții meteo complicate: vor cădea precipitații sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori puternice (7-17 l/m²), izolat foarte puternice (20-25 l/m²). Pe firele electrice și crengile copacilor izolat vor fi depuneri complexe, astfel încât din start VĂ RECOMANDĂM SĂ VĂ GĂSIŢI PENTRU AUTOMOBILE UN LOC SIGUR!

Pe arii restrânse pe drumuri se vor forma troiene, ghețuș. Se va răci accentuat: în zilele de 6-7 februarie, temperatura medie zilnică va scădea cu 5-7°C.

Portalul ceh Ventusky, de care ne folosim des pentru a vedea timpul în regiune, confirmă sosirea ciclonului în regiunea noastră şi prognozează pentru ziua de 7 februarie straturi de zăpadă în zona de centru-sud a ţării de până la 20 de cm pe alocuri, însă pentru ziua de 12 februarie se indică deja o lipsă de zăpadă pe marea majoritate a teritoriului ţării, semn că valul de frig va trece, temperaturile vor creşte din nou şi se va topi rapid.

Totuşi, acestea reprezintă doar nişte prognoze şi vremea nu ne întreabă cum să se schimbe.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise